Jelenlegi hely

Nagyszombati Kerületi Önkormányzat: A pöstyéni gyógyfürdő jelenleg nem tervez tömeges elbocsátásokat

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, április 24 - 14:03 | Színes
Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke ezen a héten találkozott Andreas Schusterrel, a pöstyéni gyógyfürdő vezérigazgatójával. A találkozó témája a létesítmény jelenlegi helyzete, a Nagyszombat megye által nyújtott lehetséges segítség, valamint a jövőbeni együttműködés volt. A gyógyfürdő jelenleg nem tervez tömeges elbocsátásokat.
Nagyszombati Kerületi Önkormányzat: A pöstyéni gyógyfürdő jelenleg nem tervez tömeges elbocsátásokat

"Találkozást kezdeményeztem Schuster vezérigazgatóval, hogy megismerjem a gyógyfürdő jelenlegi helyzetét a COVID-19 vírus okozta változások miatt. A jó hír az, hogy a gyógyfürdő nem készül tömeges elbocsátásokra. Az általuk igényelt állami támogatás esetén készen állnak a teljes körű működésre. A régió jövőbeli fejlődésének szempontjából, különös tekintettel az idegenforgalomra, a gyógyfürdő a pöstyéni repülőtér fontos stratégiai partnere ”- mondta Jozef Viskupič megyeelnök.

Az ülésen Andreas Schuster vezérigazgató arról tájékoztatott, hogy a gyógyfürdő állami támogatást fog kérni azoknak a munkaadóknak, akik megtartják a jelenlegi munkahelyeket, még akkor is, ha megszűnik a működésük vagy csökken a tevékenységük. A gyógyfürdő azt is kijelentette, hogy kész segíteni az állam válságkezelésében. Fel tud kínálni szálláslehetőséget karantén esetére. A találkozón szó esett még a koronavírussal kapcsolatos feloldó intézkedések lehetséges időpontjairól is, ami a gyógyfürdők újjáéledését jelentené Szlovákiában.

 

Nagyszombati Kerületi Önkormányzat