Back to top

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat felhívta a figyelmet a mentális egészség fontosságára

Publikálva: 2023, március 19 - 06:55
Nagyszombat megye megrendezte a „Cestou stálosti – Állandóság útján” nemzetközi konferencia első évfolyamát, amely Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke, és Jaroslav Slaný, a Nagyszombati Egyetem Egészségügyi és Szociális Munka Karának - Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce v Trnave - dékánja védnökségével zajlott.
A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat felhívta a figyelmet a mentális egészség fontosságára

A szakmai konferencia célja a figyelem ráirányítása a - testi egészséget is nagymértékben befolyásoló - mentális egészség témájának fontosságára volt.

Az egyik előadó Max Kašparů, az ismert cseh pszichiáter és író volt, aki az „út célja” témáról beszélt.

A további szakemberek arról értekeztek, hogyan lehet eljutni a kiégettségből az örömöt adó tevékenységig, továbbá arról, hogy a táplálkozásnak milyen hatása van az egészségre, vagy a szociális érzékenység és a részvét érzésének fejlődésére.

 A rendezvényt a szavari Szociális Ellátó Intézménnyel - Domov sociálnych služieb v Zavare - és a Navzájom lepší – Egymással jobbak - Polgári Társulással közösen szervezte meg Nagyszombat megye, amely a segítő szakmákat támogató sikeres, 5P nevű projektje első évfolyamának folytatása volt.

Neves vendégeket köszönthettek a Vysočina kerületből - Kraj Vysočina -, akik ösztönzést merítettek és hasonló projektet szeretnének életre hívni a szomszédos Csehországban is.

#spolutvorimekraj Nagyszombati Kerületi Önkormányzat/FB

Ezt már olvasta?

Cookies