Jelenlegi hely

Nagyszombat megye középiskolái megbirkóztak a válsággal

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, június 30 - 15:31 | Oktatás
A Nagyszombat Megyei Önkormányzat által fenntartott középiskolákban is véget ért 2019/2020-as tanév, amelyre a koronaválság nyomta rá a bélyegét.
Nagyszombat megye középiskolái megbirkóztak a válsággal

A tanárok és a diákok is sikeresen alkalmazkodtak a távoktatás körülményeihez, az elektronikus platformokon keresztül történő kommunikációhoz. Azoknak az iskoláknak, amelyek nem rendelkeztek a megfelelő technikai felszereléssel, az önkormányzat segített – közölte Jozef Viskupič megyefőnök.

A következő tanévben a megye 14 iskolában fogja bővíteni a számítástechnikai tantermeket. Egy 4,2 millió euró összegű uniós támogatási csomagból fogják finanszírozni a diákok tanórán kívüli tevékenységét, valamint a tanárok kiegészítő képzését is.

Nagyon bonyolult időszakon vagyunk túl, de közösen megbirkóztunk vele. Ennek is van hozadéka: értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk, elsősorban a modern technológiák alkalmazása terén

– jelentette ki Viskupič, hozzátéve: meggyőződése, hogy a végzősök probléma nélkül tudnak majd érvényesülni, ami végső soron az oktatás és a szakképzés legfőbb célja.

Az új tanévben a megye tovább akarja bővíteni a duális képzési rendszert. Az ösztöndíjak és az ingyenes buszközlekedés mellett az önkormányzat biztosítani fogja az olcsó kollégiumi szállást is a diákoknak.

ma7.sk