Back to top

Nagyszombat megye iskolái helyeslik a biztonsági ellenőrzést

Publikálva: 2024, január 18 - 07:27
Nagyszombat megye alap- és középiskolái helyeslik, hogy biztonsági szempontból ellenőrizni fogják az intézményeket, és bekapcsolódnak a belügyminisztérium által indított felmérésbe – erősítették meg a TASR-nek az iskolák fenntartói.
Nagyszombat megye iskolái helyeslik a biztonsági ellenőrzést

Natália Petkáčová, a megyei hivatal kommunikációs osztályának vezetője elmondta, hogy 44 megyei fenntartású középiskola van, mindegyikben működik porta, és ellenőrzik a belépést. Az iskolák többségében biztonsági kamerák is vannak.

„A cél az, hogy mindegyik iskolában legyen megfelelő kamerarendszer, amely csatlakoztatva van a hatóságokhoz” – közölte Petkáčová.

Tatiana Moravcová, Szenice önkormányzatának szóvivője elmondta, elsősorban pénzkérdés valamennyi iskola kamerákkal való felszerelése vagy a meglévő kamerarendszerek bővítése, illetve a belépés folyamatos ellenőrzése.

Hozzátette, az iskolák folyamatosan figyelik és foglalkoznak azokkal a diákokkal, akiknek megváltozik a viselkedésük, agresszívebb lesz a magatartásuk, illetve zaklatás jeleit tapasztalják.

A város 2022-ben szakértői csoportot hozott létre a munkaügyi hivatallal, amely a gyerekek mentális egészségével foglalkozik, és minden iskola képviselve van a testületben. Emellett szeretnék, ha nyíltabb lenne a kapcsolat a szülőkkel, és képesek lennének beszélni a gyerek esetleg megváltozott viselkedésével kapcsolatban.

(tasr/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Cookies