Back to top

A Nagymegyer - Medve közötti útszakasz munkálatai az ütemterv szerint haladnak

Publikálva: 2023, augusztus 5 - 06:45
Pénteken úgynevezett kontrollnapot tartott a felújítás alatt álló (E575-ös) Nagymegyer és Medve közötti útszakaszon a közlekedési minisztérium államtitkára, Jaroslav Kmeť.
A Nagymegyer - Medve közötti útszakasz munkálatai az ütemterv szerint haladnak

A többször elhalasztott felújítás ez év április végén, május elején vette ténylegesen a kezdetét, ekkora sikerült megoldani a forgalmas, ugyanakkor rendkívül elhasználódott útszakaszon átmenő teherforgalom teljeskörű elterelését.

Az államtitkár kíséretében jelent volt a kivitelező vállalat, a Doprastav Rt. képviselője, valamint a minisztérium vezető alkalmazottja, akárcsak a Szlovákiai Közútkezelő megbízottja. A kontrollnap egy rövid tájékoztatással kezdődött, itt a sajtó képviselői megtudhatták, hogy a munkálatok az ütemtervnek megfelelően haladnak, s hogy különösebb zavaró tényező nem lépett fel az elmúlt néhány hónapban.

Kmeť államtitkár kérdésére a kivitelezőt képviselő Andrej Babic elmondta, bár az ütemtervnek megfelelően halad a munka, korábbi befejezés (az eredetileg kijelölt jövő júniusi időpont helyett) csak abban az esetben képzelhető el, ha a megszokottnál rövidebb és enyhébb tél lesz az idén.

A rövid tájékoztatás után a felújítás alatt álló útszakasz bejárása következett, amely során a felújítás egyes fázisai is megfigyelhetőek voltak. Volt, ahol még látszott az egykori betonút burkolata, volt, ahol viszont már az új aszfaltréteg ágyát képező, újrahasznosított betonőrlemény megerősítése folyt. Az egyik útépítési szakértő elmondása alapján az egykori betonút szétbontása után keletkező betont nem szállítják el a helyszínről, hanem nagyteljesítményű őrlőkben őrlik azt olyan állapotúra, hogy az új aszfaltréteg alá stabil alapként bedolgozhassák.

Nem csak az útburkolatot újítják fel, ahol kell, az érintett szakaszon található hidakat is javítják.

ma7.sk/ Somogyi Szilárd

Ezt már olvasta?

Cookies