Jelenlegi hely

Nagycsaládos napot tartottak Beregszászban

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, március 10 - 07:00 | Testvérvárosi hírek
A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) januárban hatodik alkalommal szervezett nagycsaládos napot Beregszászban, a Rákóczi-főiskolán.
Nagycsaládos napot tartottak Beregszászban

Az egész napos rendezvényen több százan vettek részt. A programra nemcsak a KMNE tagcsaládjait várták, hanem valamennyi érdeklődő családot szívesen fogadtak a szervezők.

A Rákóczi-főiskola átriumában tartott megnyitó ünnepségen először a történelmi egyházak képviselői, Taracközi Ferenc református lelkész, Demkó Ferenc görögkatolikus helynök és Molnár János római katolikus esperes köszöntötték a jelenlévőket.

Utánuk Orosz Ildikó, a főiskola rektora szólt a családokhoz. Ezt követően Török Dénes, a KMNE elnöke ismertette az egyesület új programjait, köztük a baba-mama és a kézműves klubokat.

A nagycsaládos nap hagyományai közé tartozik egy vándorbölcső átadása annak a tagcsaládnak, amelybe nemrég újabb gyermek érkezett. Idén a tiszaújlaki Peleskey Levente és családja kapta meg néhány hónapra a bölcsőt.

Szintén a nagycsaládos napon köszöntötték azokat a várandós édesanyákat, akik egy-egy – tizenkét hetes magzat lábnyomát mintázó – kitűzőt kaptak ajándékba.

A megnyitót követően a gyermekekre korosztályonként más-más program várt. A kamaszok megismerkedhettek a baranta harcművészettel, valamint robotbemutatón és kódvadászaton vehettek részt.

A kisebbek a Bagolyvár Bábcsoport Szent Lászlóról szóló előadását tekinthették meg; kézműveskedhettek; illetve Kovácsovics Fruzsina magyarországi énekesnő zenés-játékos programján vehettek részt.

Eközben a felnőttek számára Gorove László és felesége, Krisztina tartott előadást Vitaminok és nyomelemek a házasságban címmel. A hallottakat kiscsoportos foglalkozás keretében dolgozták fel a házaspárok.

A déli ebédet követően Varázs Tamás bűvész érkezett a gyerekekhez, majd a magyarországi Everdance Táncszínház mutatkozott be. A nagycsaládos nap ajándéksorsolással ért véget.

A programot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Magyar Kormány és a Szerencsejáték Service Nonprofit Zrt. támogatta.

Marosi Anita / Kárpátalja.ma

Címkék: Beregszász