Jelenlegi hely

Nagy utazásra hívott a Malek Andrea Soulistic

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, június 28 - 16:18 | Kultúra
A Dunaszerdahelyi Udvari Muzsika jubileumi, tizedik évfolyamába lépett. Az idén a népzene áll a rendezvénysorozat központjában, a Malek Andrea Soulistic-től is kaptunk belőle csütörtöki koncertjükön további magyar és világslágerek mellett.
Nagy utazásra hívott a Malek Andrea Soulistic

Takács Tímea, a koncertsorozat szervezője kérdésünkre elmondta, elsősorban a magyar népzene az idei központi elem. Az egyébként négy koncertet magába foglaló sorozat ezúttal egy plusz koncerttel bővült, nevezetesen az idei első rendezvényen a Malek Andi Soulistic lépett fel, amely formáció a héten zajló Dunaszerdahelyi Zsidó Fesztivál programját kötötte össze az udvari muzsikával. Zsidó, magyar, angol dallamok, himnuszok, slágerek csendültek fel az est folyamán dzsesszes hangzásban, örömzenélve – Balogh Roland, Lakatos Pecek András, Horváth József, Jáger Bandi és természetesen az ismert színművésznő, énekesnő, Malek Andrea tolmácsolásában.

A csendes nyári estét hangulatossá, színessé varázsló formációt a városháza udvarát megtöltő közönség olyannyira megkedvelte, hogy alig engedték le a színpadról, kétszer is visszatapsolták őket.

A csodálatos koncert végén Takács Tímea a közönségnek külön megköszönte támogató érdeklődését, hiszen a nyári rendezvénysorozatot látogatók nélkül nem ünnepelhetné már tizedik évfolyamát a Dunaszerdahelyi Udvari Muzsika.

A koncertsorozat következő fellépői Nagy Csomor András és zenekara jövő hét csütörtökön, este 19.00 órától várják a nézőket, hallgatókat a dunaszerdahelyi városháza belső udvarán.

Képgalériánk az idei első udvari koncerten készült.

Szöveg és képek: Rózsár Vince

Belehallgathatnak a koncerten készült felvételeinkbe is: