Back to top

Nagy Dominikért fogtak össze a dartsosok

Publikálva: 2022, december 22 - 08:20
Példaértékű összefogásra került sor Dunaszerdahelyen, ahol a Dunaszerdahelyi Darts Club szervezésében páros darts verseny zajlott – mindez jótékonysági céllal. A december 10-én rendezett versenyen összegyűlt pénzösszeggel a 9 éves Nagy Dominik gyógyulását támogatták.
Nagy Dominikért fogtak össze a dartsosok

Dominiknál több éve agydaganatot diagnosztizáltak. Hosszú, 10 órás agyműtéten esett át, ami után teljesen lebénult és elvesztette beszédkészségét. Pár hét után kezdte el újra mozgatni végtagjait. Azóta rendszeresen jár rehabilitációra, aminek köszönhetően jó úton halad a gyógyulás felé. Ez azonban egy lassú folyamat, mivel az erős kemoterápiás kezelés lassítja a fejlődést. A rehabilitáció költségei anyagilag megterhelőek, így a sportbarátok összefogása hatalmas segítség volt annak érdekében, hogy Dominik karácsony előtt és az újévben is minél többször vehessen részt a számára nagyon fontos gyógytornán.

A Dunaszerdahelyi Darts Club törzshelyén, a Venezia vendéglőben már a délelőtti órákban rengetegen gyülekeztek, hogy a 11 órára tervezett kezdődobásra mihamarabb maguk mögött tudják a regisztrációt. Összesen 52 versenyző állt a dobóvonalhoz: Dunaszerdahelyről és környékéről, valamint más járásokból is érkeztek amatőr és félprofi dartsosok. Az egész napos megmérettetés legjobb versenyző-párosa végül Bugár Sándor és Végh Norbert lett, akik a hazai klubot erősítik.

Az eseményen összesen 1000 € gyűlt össze, amelyért nagyon hálásak voltak Dominik szülei.

A sportolunk.sk oldal által meghirdetett liciten pedig 150 euróért kelt el a meghirdetett mez, amely szintén nagy segítségnek bizonyul. Az MFK Kisudvarnok sportegyesület december 26-án, 10 órától szervez karácsonyi futást, amelyre mindenkit szeretettel várnak. A rendezvény teljes bevétele szintén Nagy Dominik részére lesz felajánlva. Az esemény részleteiről a facebook-eseménynél olvashatnak.

(sportolunk.sk/bété)

Ezt már olvasta?

Cookies