Back to top

A munkanélkülieknek már nem kell személyesen regisztráltatniuk magukat a munkahivatalban

Publikálva: 2024, január 23 - 12:22
A munkahivatalok egyszerűbbé tették a munkanélküliek nyilvántartásba vételét, illetve az álláskeresést. Az álláskeresők a slovensko.sk portálon keresztül jelentkezhetnek a nyilvántartásba, illetve kérvényezhetik az állásközvetítést, tájékoztatott a Szlovák Köztársaság Munka-, Szociális és Családügyi Központja.
A munkanélkülieknek már nem kell személyesen regisztráltatniuk magukat a munkahivatalban

Az említett slovensko.sk portálon a napokban jelentek meg az új elektronikus űrlapok, nevezetesen a munkanélküliek nyilvántartására vonatkozó kérvény és a munkaközvetítésre vonatkozó kérvény. Azok számára, akiknek van állásuk, de egy jobb állás keresésében szeretnék igénybe venni a munkahivatalok szolgáltatásait, az állásközvetítési kérvény áll rendelkezésre. Az új szolgáltatás feleslegessé teszi a munkahivatalban való személyes megjelenést és pótolja az interneten keresztül történő korábbi komplikált kérvényezést.

Az első pillanatban apróságnak tűnő módosítás sok időt takarít meg az embereknek a munkahivatali ügyintézés során és hatékonyabbá teszi a munkahivatalok munkáját is.

A csökkent munkaképességűek alkalmazásáról szóló kimutatások benyújtásának lényeges leegyszerűsítése után ez már a második újdonság, melyet idén bevezettek.

A slovensko.sk portál főoldalán a menüben a Zamestnanie (Állás) címszót kiválasztva a Strata a hľadanie zamestnania (Állás elvesztése és keresése) lehetőségre kell kattintani, ahol a Podávanie žiadosti o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie (Az álláskeresők nyilvántartásba vételének kérvényezése) és a Podávanie žiadosti záujemcu o zamestnávanie o sprostredkovanie vhodného zamestnania (Munkaközvetítés kérvényezése az álláskereső számára) lehetőségek közül kell kiválasztani a megfelelő változatot. Annak megjelölése után megjelenik a keresett elektronikus formanyomtatvány. Amennyiben valaki előtte nem jelentkezett be, az űrlap kitöltése előtt a portál automatikusan átirányítja a bejelentkezési oldalra. A bejelentkezésre személyazonossági igazolvánnyal vagy a Slovensko v mobile alkalmazáson keresztül van lehetőség.

(NZS/Felvidék.ma/SITA)

Ezt már olvasta?

Cookies