Back to top

A munkanélküliek meghosszabbított támogatási időszaka augusztus 31-ével ér véget

Publikálva: 2020, augusztus 18 - 08:25
A munkanélküli járadék folyósításának meghosszabbított ideje az érvényes törvények értelmében legkésőbb 2020. augusztus 31-ével véget ér, függetlenül attól, hogy a koronavírus okozta rendkívüli helyzet folytatódik-e vagy sem.
A munkanélküliek meghosszabbított támogatási időszaka augusztus 31-ével ér véget

Erre az Szociális Biztosító (SP) hívta fel a figyelmet. Ez azt jelenti, hogy a munkanélküli járadék kifizetésének meghosszabbított ideje augusztus végén automatikusan véget ér.

Peter Višváder, a biztosító szóvivője elmondta: azok az ügyfelek voltak jogosultak a járadék kifizetésére a meghosszabbított támogatási időszak alatt – amelyet a kormány 2020 márciusa óta négyszer hosszabbított meg -, akik még a krízishelyzet előtt maradtak munka nélkül, és a járadék folyósítása idején nehéz volt új munkahelyet találniuk.

„Ha tehát a biztosított személynek a támogatási időszak első meghosszabbítása 2020. augusztus 15-én jár le, a támogatási időszak további meghosszabbítására 2020. augusztus 16. és 2020. augusztus 31. között jogosult. A Szociális Biztosító ezt követően leállítja a járulék folyósítását”

– magyarázta Višváder.

Egyúttal hozzátette: ha valaki 2020. március 1-jén vált jogosulttá a munkanélküli járadékra, akkor erre szintén augusztus végéig lesz jogosult (szokás szerint: hat hónapig). Ha 2020. április 1-jén vált jogosulttá a járadékra, akkor ugyanúgy csak hat hónapig kap támogatást, azaz 2020. szeptember 30-ig.

tasr / felvidek.ma

Ezt már olvasta?

Cookies