Back to top

Munkalátogatást tett városunkban a fogyatékkal élők biztosa

Publikálva: 2021, szeptember 11 - 22:07
Csütörtökön egésznapos munkalátogatáson városunkban tartózkodott JUDr. Zuzana Stavrovská, a fogyatékkal élők biztosa.
Munkalátogatást tett városunkban a fogyatékkal élők biztosa

A. Szabó László, Dunaszerdahely alpolgármestere örömmel üdvözölte a biztos asszonyt.

Kiemelte, az érdeklődők számára mennyire hasznos, hogy a fogyatékkal élők biztosa személyesen kereste fel városunkat, és így első kézből tájékozódhatnak hivatala tevékenyégéről.

Zuzana Stavrovská, a város és a járás hivatalai képviselőinek tartott előadása elején ugyanezt fogalmazta meg a hivatal elsődleges céljaként: a városok vezetése, az egyes hivatalok vezetésén keresztül szeretnék informálni az embereket a lehetőségekről, amelyeket a fogyatékkal élők hivatala nyújt a polgároknak.

Mint mondta, a fogyatékkal élőket segítve készítenek jelentéseket, indítanak vizsgálatokat olyan esetekben, amikor az állampolgár úgy érzi, hátrányos megkülönböztetést szenvedett.

A koronavírus-járvány ugyan némileg visszafogta tevékenységüket, de a lehetőségeket maximálisan kihasználva igyekeztek ebben az időszakban is segíteni a károsultaknak.

A városháza nagytermében elhangzott előadás után a biztos asszony meglátogatta a Szociális Szolgáltatások Központját, majd a Keleti lakótelepen lévő idősek otthonát is. Mindkét intézményben elbeszélgetett a vezetéssel, az alkalmazottakkal, a lakókkal.

A kora délutáni órákban személyesen az Erzsébet téri Üzleti és Tájékoztatási Központban fogadta a város és a környék azon lakosait, akik bővebben szerették volna megismerni hivatala tevékenységét.

A fogyatékkal élők hivataláról bővebben honlapjukon olvashatnak, ezen honlap segítségével lehet panasszal élni – elektronikus formában, vagy időpontot egyeztetve –, melyek jogosságát – mint a kis létszámú hivatal vezetője elmondta – a lehetőségekhez mérten a leggyorsabban és legalaposabban igyekszenek kivizsgálni.

Az egész nap történéseit Képgalériánkban foglaltuk össze.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?