Jelenlegi hely

Multikulturális projektek

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, február 12 - 08:14 | Oktatás
Dunaszerdahelyi magániskola képviselte a középiskolákat Pozsonyban február 10-én, amikor az oktatásügyi minisztériumban kiértékelték a 2019-ben jóváhagyott sikeres regionális és multikulturális nevelést ösztönző pályázatokat.
Multikulturális projektek

A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola a sikeres pályázók közt volt mint egyedüli középiskola és mint egyedüli magyar tannyelvű középiskola a Szakképzés minőségének növelése a gasztronómián belül a diákok kompetenciájának fejlesztésével, multikulturális nevelés segítségével megnevezésű pályázattal.

A pályázat megvalósításának időszakában az iskola idegenforgalmi és vendéglátóipari szakmákat és tanulmányi szakokat látogató diákjai gasztronómiai workshopokon vettek részt, török, kínai és magyar ételkülönlegességeket készítettek az iskola tankonyhájában és vendéglátóipari szaktantermében, prezentációkat készítettek a felsorolt kultúrák közti különbségekről, szakmai előadásokon és színvonalas kulturális programokon vettek részt.

Az ételkülönlegességek elkészítését helyi vendéglátóipari egységek séfjeitől sajátították el.

A sikeres projekteket bemutató prezentációkon jelen volt Peter Krajňák államtitkár és Prékop Mária, a Nemzetiségi és Inkluzív Oktatási Szekció vezérigazgatója is.

A minisztériumnak ezúton is köszönjük a támogatást!

Vízkeleti László igazgatóhelyettes