Back to top

A múlt év sikeres sportolóit díjazták

Publikálva: 2023, május 16 - 09:01
Az elmúlt évben kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó sportolókat, sportklubokat és azok edzőit díjazták hétfő este a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.
A múlt év sikeres sportolóit díjazták

Bíró Éva és Tilajčík Edit, az ünnepélyes díjátadó háziasszonyai köszöntötték a jelölteket, valamint az est vendégeit, köztük Puha Györgyöt, Dunaszerdahely alpolgármesterét, Nagy Krisztiánt, a városi képviselő-testület ifjúsági és sport bizottságának elnökét, Nagy Darinát, a polgármesteri kabinet vezetőjét, Molnár Tímeát, a városi hivatal oktatási, szociális, sport és kulturális főosztályának vezetőjét, valamint Takács Tímeát, a Csaplár igazgatónőjét..

Az üdvözlő szavak során kiemelték, Dunaszerdahely városa az Év sportolója díj odaítélésével további sikeres tevékenységre szeretné ösztönözni a sportolókat, akik sportklubjukat és városunkat egyaránt képviselik, eredményeikkel pedig Dunaszerdahely jó hírét öregbítik a régióban, az országban, sőt nemzetközi szinten is.

A díjra dunaszerdahelyi sportszervezetek és lakosok tehettek javaslatot 5 kategóriában: 15 év alatti egyéni sportoló, 15 és 20 év közötti egyéni sportoló, felnőtt egyéni sportoló, legsikeresebb edző, valamint csapat.

Dr. Puha György a sport ünnepén köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, ezzel az ünnepséggel a város tiszteletét rója le a sportolók előtt, akik a tavalyi évben Dunaszerdahely jó hírét vitték el a világba. „Köszönetet mondani jöttünk ma ide, hogy értékeljük és kiemeljük a sportolók által elért diadalt, a felejthetetlen perceket, a sportemberi gesztusokat“ - hangoztatta az alpolgármester, egyben hozzátette: „Nagyra becsüljük Önöket – edzőt, diákot és felnőtt sportolót egyaránt, mivel munkájukkal értéket teremtenek és kitartásukkal példát mutatnak”. Kiemelte a sportolók családjainak fontos szerepét is, hiszen ők a háttérben nyújtanak támogatást, segítik céljaik elérésében a sportolókat.

„Végezetül, kedves sportolók, kívánom, hogy minden megmérettetés, versenyre való felkészülés a győzelem vágyának tüzét lobbantsa fel önökben, a jövőben pedig lépjenek fel sportpályafutásuk következő lépcsőfokára. Köszönjük, hogy példát mutattak, köszönjük, hogy büszkék lehetünk az Önök elért sikereire“ - zárta köszöntő szavait Puha György.

Nagy Krisztián, a  városi önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának elnöke a bizottság nevében köszöntött mindenkit, és gratulált a jelölteknek, akik elképesztően sok energiát, munkát és időt belefektetve érték el sikereiket. „Ti vagytok ennek a városnak a nagykövetei, akik a sportszereléseteken hordozzátok városunk nevét, viszitek a város jó hírnevét“ - mondta, hozzátéve, hogy pont ezért nemcsak a díjazottakat várják azt est folyamán a színpadra, hanem minden jelöltet, akik mindannyian nagyszerű eredményeket értek el. Ezért is fognak a bizottsággal együtt mindent megtenni annak érdekében, hogy a jövőben is megkaphassák a klubok azt a támogatást, amit a korábbiakban.

A köszöntők után a városi televízió filmes összeállítása nyújtott bepillantantást Dunaszerdahely gazdag sportéletébe, majd azt est háziasszonyai a színpadra kérték Puha Györgyöt, Nagy Krisztián, valamint a közelmúltban kinevezett diákpolgármestert, Németh Evelint, és a korábbi diákvezetőt, Fialka Tamást, hogy nyújtsák át a jelölteknek és a díjazottaknak a városi elismerést.

Az öt értékelt kategória díjait három blokkra osztva adták át, köztük pedig városunk klubjai: a Seishin Karate Klub, a Športujsnami akrobatikus rock'n'roll táncklub, valamint az IPPON Karate Klub tagjai tartottak látványos bemutatót.

Bíró Éva és Tilajčík Edit az elismerések átnyújtását követően minden díjazottnak szívből gratuláltak, jó egészséget és további sportsikereket kívánva, majd az est dinamikáját mintegy csúcsra járatva adott hangulatos minikoncertet rockabilly stílusban a CandyMen Duo.

Év sportolója 2022

15 év alatti egyéni sportoló kategória

1. helyezett: Czajlik Kinga (karateversenyző, Ippon Karate Klub)

2. helyezett: Vajas Viktória (birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub)

3. helyezett: Jakóczi Marián (karateversenyző, Ippon Karate Klub)

További jelöltek:

Novotný Adrián (asztaliteniszező, SST Euromilk)

Bíró Péter Bendegúz (karateversenyző, Seishin Karate Klub)

Bíró Szebasztián (atléta, Megy Sport DS)

Natália Pastírová és táncpartnere, Matúš Kerek (táncos, Športujsnami)

Matej Majerčík és táncpartnere, Barbora Plačková (táncos, Športujsnami)

Nagy Roland (birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub)

15 és 20 év közötti egyéni sportoló kategória

1. helyezett: Hegedűs Réka (birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub)

2. helyezett: Kovács Ferenc Dániel (birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub)

3. helyezett: Vodnyánszky Renáta (atléta, Megy Sport DS)

További jelölt:

Tóth Bence (atléta, Megy Sport DS)

Felnőtt egyéni sportoló kategória

1. helyezett: Gaál Attila (birkózó, Dunaszerdahelyi Birkózóklub)

2. helyezett: Peter Plavec (úszó, Sportfanatic)

3. helyezett: Csiba Dávid (karateversenyző, Ippon Karate Klub)

További jelöltek:

Magyar Bálint (kerékpáros, Trinitas Sport Club)

Dominika Grajcárová (táncos, Športujsnami)

Tősér Sándor (úszó, Top Run DS)

Nyáry Richárd (úszó, Top Run DS)

Pék Dezső (úszó, Sportfanatic)

Csapat kategória

1. helyezett: Dunaszerdahelyi Birkózóklub (birkózás)

2. helyezett: Ippon Karate Klub (karate)

3. helyezett: Megy Sport DS (atlétika)

További jelöltek:

Športujsnami (akrobatikus rock'n'roll)

SST Euromilk (asztalitenisz)

Top Run DS (úszás, futás)

Dunaszerdahelyi Sakk Klub (sakk)

Edző kategória

1. helyezett: Gaál Attila (Dunaszerdahelyi Birkózóklub, birkózás)

2. helyezett: Varga Medgyes Renáta (Megy Sport DS, atlétika)

2. helyezett: Csiba Tibor (Ippon Karate Klub, karate)

További jelöltek:

Rastislav Baňas (Športujsnami, akrobatikus rock'n'roll)

Peter Šandal (SST Euromilk, asztalitenisz)

Tarič László (Top Run DS, úszás, futás)

A díjátadó esten készült további felvételeinket képgalériánkban tekinthetik meg.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies