Back to top

Múcska Gergely győzött, Tallósé az első hely

Publikálva: 2022, június 26 - 17:48
A VI. Felvidéki Vágta döntőiben komoly küzdelmeket láthatott a közönség. A nemzetközi vágta és a Kishuszár Vágta budapesti szereplési jogáért nyeregbe szállók után a Felvidéki Vágta döntőjében a tallósi Múcska Gergely nagy csatában győzte le a dunaszerdahelyi színekben versenyző Egri Árpádot. A szervezőként zöldkártyás Dunaszerdahely azonban így is kijutott az őszi budapesti Nemzeti Vágtára.
Múcska Gergely győzött, Tallósé az első hely

Előbb a látványos szekérhúzó verseny eredményhirdetése zajlott, melyet a Városi Rendőrség csapata nyert a Bíró Lovaskert csapata előtt, majd pedig a lóversenyek kiértékelése kezdődött.

Elsőként a szlovák futam versenyzőit díjazták. Az Érsekújvárt képviselő Dáša Barátovát és a Naszvadért futó Andrea Struhárovát megelőzve az idén sem talált legyőzőre a jókai Dušan Rýdzy, aki a nemzetközi futamon mérheti majd össze erejét Budapesten a többi ország nem magyar futamának győztesével.

A Kishuszár Vágta az indulástól nagy csatát ígért, melyet végül a somorjai Pőthe Laura nyert meg a hazai Hervay Rebeka és a tallósi Múcska György előtt.

A Nemzeti Vágta hivatalos elővágtáján, a Felvidéki Vágta döntőjén is nagy küzdelemnek lehettek tanúi a nézők. A végig kiélezett küzdelmet végül a tallósi Múcska Gergely nyerte Marokkó nyergében, a Kalifát lovagló, Dunaszerdahelyt képviselő, rutinos Egri Árpád és a fiatal, tehetséges, Pozsonyeperjest képviselő Alföldy Lilla előtt.

Zajzon András, az elővágta szervezője köszönetét fejezte ki Dunaszerdahely városának, amiért helyet biztosított az előfutamnak, méltatta a versenyek nagyszerű szervezését, majd a budapesti viszontlátás reményében köszönt el a Felvidéki Vágta győztes lovasaitól.

A Felvidéki Vágta délutánján készült felvételeinket Képgalériánkban tekinthetik meg.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies