Back to top

Mozgással tegyen az egészségéért – országos kampányt hirdetett a közegészségügyi hivatal

Publikálva: 2023, május 31 - 14:49
Az egészségesebb életvitelre ösztönző kampányt hirdetett meg az idén tizedik alkalommal a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatala. A „Vyzvi srdce k pohybu“ elnevezésű, május közepétől egészen augusztusig zajló kampányban a rendszeres testmozgás fontosságára hívja fel a figyelmet a hivatal.
Mozgással tegyen az egészségéért – országos kampányt hirdetett a közegészségügyi hivatal

A felhívás célja, hogy minél több embert ösztönözzön arra, hogy szabadidejében minden nap legalább 30 perces testmozgással tegyen az egészségéért. A mozgásformát és annak intenzitását célszerű az aktuális fizikai erőnlétnek és egészségi állapotnak megfelelően választani; a napi 30 percet akár több részre is lehet osztani.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a kihívásban részt vevők felesleges kilóktól szabadultak meg és felszabadultabbnak érezték magukat a rendszeres testmozgásnak köszönhetően.

A kiíráshoz bárki csatlakozhat, aki 2023. május 15. és 2023. augusztus 6. közt, legalább négy, egymást követő hétig szabadidejében fokozott fizikai mozgást végez, és arról a mellékelt, vagy az online elérhető jelentkezési lapon bejegyzést is készít.

A verseny szabályai szerint heti 150 perc közepes, vagy 75 percnyi magas intenzitású edzést kell végezni, illetve ezek kombinációja esetén az intenzitásnak megfelelő időtartamot.

A részvételi lapot a kampány végeztével, legkésőbb 2023. augusztus 11-ig kell elküldeni online formában, vagy emailen, esetleg postai levélben a meghirdetőhöz (Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Banskej Bystrici, odbor podpory zdravia a výchovy k zdraviu, Cesta k nemocnici 1, 975 56 Banská Bystrica, e-mail: poradna.zdravia [at] vzbb.sk).

A kampányba kapcsolódóknak nemcsak az egészségi állapota javulhat, a jelentkezők közül 10 személy nyerhet sporteszközökre szóló vásárlási utalványt.

Tegyen saját egészségéért, csatlakozzon Ön is!

A kampányról bővebb információt a Közegészségügy Hivatal honlapján olvashatnak.

uvzsr.sk, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies