Jelenlegi hely

Mozgásban!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, május 28 - 20:35 | Sport
Városunk alsó tagozatos tanulói már 21. alkalommal vettek részt május 25-én a dunaszerdahelyi Szabadidős testnevelés és sportklub rendezvényén a sportcsarnokban. Az esemény fő célja, hogy a gyerekeket szórakoztató és játékos módon sarkallja mozgásra, illetve felhívja a pedagógusok és a szülők figyelmét a mindennapos mozgás felszabadító erejére.
Mozgásban!

A sportesemény mozgatórugója az idén nyolcvanadik életévét betöltő Czafík Helenka néni, akinek tevékenységét a múlt hónapban dr. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere is díjazta Polgármesteri Emléklappal.

Az akcióba a város öt alapiskolájából megközelítőleg kétszázötven gyerek kapcsolódott be, akik dr. Horváth Zoltán alpolgármester üdvözlő beszéde után bemelígétésként együtt táncoltak Carlos Miranda pozsonyi tánctanárral, majd húsz különböző sportállomáson tehették próbára ügyességüket – ugráltak, célba dobtak, bordásfalat másztak, egyensúlyoztak, bukfenceztek, kötelet húztak. Végezetül pedig két szimbolikus kört futottak Terry Fox tiszteletére.

Minden résztvevő csapat emléklappal, frissítővel és a sportesemény szponzorainak felajánlásaival tért vissza az iskolájába.

A sportnapot Dunaszerdahely városa is támogatta.