Jelenlegi hely

A mozgás öröme

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, február 6 - 11:42 | Oktatás
A dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskolában a futball, a kosárlabda, a floorball, a testépítés és a sakk mellett egy újabb sportág lett közkedvelt. A modern tánc és az aerobic az elsős lányok körében hódít. A karácsonyi jótékonysági koncerten három diáklány táncprodukciója aratott sikert a diákok körében.
A mozgás öröme

Január közepén Borsányi Zsófia, Dvorska Loretta és Szabó Barbara képviselte iskolánkat a Nagyszombatban megrendezett Mozgás, sport és aerobic fesztiválon, melyen a megye középiskolásai mérettettek meg. Borsányi Zsófia győztesként jutott tovább az országos versenyre, melyre egy héttel később Trencsénben került sor. Itt Nagyszombat megye legjobb tíz versenyzője között volt, akik megmérettettek a többi megye versenyzőivel.

Borsányi Zsófia számára egy új élmény volt az aerobic, mert eddig csak modern tánccal és modern balettal foglalkozott. Mint elmondta, három éves kora óta táncol. Pompommal kezdte, aztán mazsorett csoportban folytatta. Egy tánctanár segítségével tovább képezte magát és elkezdett versenyekre járni. Mára már többszörös Európa bajnok. A Kartai Adél Dance Club tagja és imádja a táncot. 2018-ban, Romániában, Brassóban az Európa-bajnokságon második helyezést ért el.         

Gratulálunk az elért teljesítményhez és sok sikert kívánunk a jövőben!

Saláth Erika és Klőr Levente