Jelenlegi hely

A mozgás önmagában nem elég

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, május 28 - 10:09 | Sport
A nyári hőség már tavasszal ránk köszöntött, s ezért egyre többen igyekeznek megfelelő „fürdőruhaformába” hozni magukat, ezzel együtt pedig a fitnessközpontok is megtelnek. Mégis mivel érdemes kezdeni az edzést, ha szeretnénk jobb formába lendülni?
A mozgás önmagában nem elég

Sebő Krisztina napjainkban csoportos fitness instruktorként és személyi edzőként dolgozik, de ő maga évekkel ezelőtt 30 kilót fogyott. Éppen a csoportos edzések alkalmával ébredt rá arra, hogy másoknak szeretne segíteni céljaik megvalósításában. „Sokan vannak azok, akik szeretnének lefogyni, de nincs meg az elég erős motiváció, hogy végig is vigyék a folyamatot. Éppen ebben próbálok nekik segíteni” – árulja el. A saját ügyfeleivel nagyon elégedett, mert elkötelezetten állnak a tréningekhez, s ez az egyik kulcs. Az ugyanis nem szokott sikerre vezetni, ha valaki negatív környezetből érkezik és maga sem hiszi el, hogy valóban képes lefogyni vagy éppen erőnlétén javítani. Ilyen esetekben pedig gyorsan feladják.

A csoportos tréningek alkalmával inkább nőket edz Krisztina, míg a funkcionális crosstréning leginkább a férfiakat szólítja meg, ezek esetében több eszköz segítségével igyekeznek erő-állóképességet fejleszteni. Az alakformálás is nagyon hatékonyan tud működni, akár heti két edzéssel is lehet több kilót fogyni, de ebben az esetben is nagyon fontos a táplálkozás.

Egy túlsúlyos ember számára az edző szerint a legjobb kezdés egyébként a séta, mert nem futhat nagyobb súlyfelesleggel, vagy akár egy személyi tréner segítségével ki tudja alakítani a napi étrendjét és a heti mozgásformát. Az étkezésre való odafigyelés nélkül egyébként sem lehet lefogyni, maga a táplálkozás 70 százaléka a sikernek, a többi harmincat a mozgás teszi ki.

Ahogy megtudjuk, az edzőt felkeresők általában a fogyás céljából kezdik el az edzést. „Akadnak viszont olyanok is, akik este fél hatig dolgoznak, s azért jönnek a hatkor kezdődő csoportos tréningre, hogy az ülőmunka után kicsit kikapcsolódjanak, vagy éppen többet ehessenek majd vacsorára – jegyzi meg mosolyogva.

Krisztina a jövőben rehabilitációs tréningeket is szeretne tartani, mert a tapasztalatai azt mutatják, egyre több a sérüléssel rendelkező tornázni vágyó, akik eltérő megközelítést igényelnek a fejlődés érdekében.