Back to top

A motorosok is vérüket adják

Publikálva: 2016, április 21 - 17:45
Április 23-án, a DAC stadionban játszott utolsó hazai mérkőzés napján a DAC a Nemzeti transzfúziós szolgálattal közösen véradást szervez, amelyről a helyi motorosok sem hiányozhatnak.
A motorosok is vérüket adják

A véradásra a stadion VIP helyiségében, vagyis az étteremben lesz lehetőség, április 23-án reggel 8-tól déli 12 óráig. Az akció fővédnöke Dr. Horváth Zoltán, Dunaszerdahely város alpolgármestere.

A motorosok fél tízkor gyülekeznek majd a MAX bevásárlóközpont parkolójában, ahonnan a városi rendőrség felvezetésével indulnak a DAC stadionhoz, ahol szeretnének minél nagyobb számban vért adni. A motorosk vezetői Mészáros Henrietta és Mészáros József elmondták, azért döntöttek úgy, hogy csatlakoznak a remek kezdeményezéshez, mert közöttük is sok a DAC-szurkoló, másrészt pedig ők is sokat vannak úton és nem sejthetik, kinek lesz éppen szüksége az életmentő vérre.

Henrietta maga is aktív véradó, de többen vannak a motorosok között, akik rendszeresen adnak vért, s most is bíznak, hogy a nagyságrendileg 40-50 fős várt motorosokból jócskán akad majd olyan is, akinek a vére segíthet másokon. Természetesen nagyban függ a motorosok száma attól is, hogy milyen idő lesz szombaton, de az időjárás-jelentések azt ígérik, nem várható eső 23-án.

A környék motorosai egyébként egész évben nagyon aktívak és nagy örömmel látogatnak ki most is a stadionba, mert a foci szerelmeseihez hasonlóan egy a mottójuk: "Egy vérből valók vagyunk!"

Ezt már olvasta?