Back to top

Moldovai vagy azeri ellenfél a KL 2. selejtezőkörében

Publikálva: 2024, június 19 - 18:55
A UEFA Konferencia Liga második selejtezőkörében a FC Sheriff Tiraspol – PFC Zira párharc vesztesével találkozunk. A nyitómérkőzést idegenben, a visszavágót odahaza abszolváljuk.
Moldovai vagy azeri ellenfél a KL 2. selejtezőkörében

Moldovai vagy azeri ellenfél a KL 2. selejtezőkörében

A UEFA Konferencia Liga második selejtezőkörében a FC Sheriff Tiraspol – PFC Zira párharc vesztesével találkozunk. A nyitómérkőzést idegenben, a visszavágót odahaza abszolváljuk.

A svájci Nyonban zajlott ma délután az UEFA Konferencia Liga 2. előselejtezőjének sorsolása. Azt már korábban tudtuk, hogy a DAC kiemeltként lép a sorozat negyedik idényébe, és hogy ellenfele a következő csapatokból kerül ki:
FC Polissya Zhytomyr (Ukrajna, 5.600-os együttható)
WKS Slask Wroclaw (Lengyelország, 5.075)
az EL 1. selejtezőkörében rendezett IF Elfsborg (Svédország, 4.3000) / Pafos FC (Ciprus, 4.420) párharc kiesője
az EL 1. selejtezőkörében rendezett FC Sheriff Tiraspol (Moldova, 20.000) / PFC Zira (Azerbajdzsán, 4.025) párharc kiesője
a KL 1. selejtezőkörében rendezett JK Tallinna Kalev (Észtország, 1.441) / FC Urartu (Örményország, 3.500) párharc továbbjutója

A DAC jubileumi, tizedik szerepelésére készül az európai kupákban, a 18. ellenfelünk végül az FC Sheriff Tiraspol - PFC Zira párosból kerül ki. Ez a két csapat az Európa-liga 1. selejtezőkörében találkozik, a győztes a sorozatban folytatja, míg a vesztes „átesik” a Konferencia Ligába, ahol a DAC ellenfele lesz a 2. selejtezőkörben.

A párosítás esélyese a moldovai bajnokság 21-szeres győztese és tavalyi ezüstérmese, amely három éve még a BL-ben vitézkedett – ki ne emlékezne a Real Madrid otthonában elért 2:1-s sikerükre. A lehetséges ellenfelek közül épp a Sheriff rendelkezik a legmagasabb együtthatóval (20.000). A csapat a Moldova második legnépesebb városában székel (133 000 lakos), mérkőzéseit a 12 746 férőhelyes Sheriff Arenában játssza.

Ami a 2014-ben alapított azeri gárdát illeti, szintén a második helyen zárta a múlt szezont. Ezzel harmadszor harcolta ki az európai kupaszerpelés jogát. A Baku 11 ezer lakosú elővárosában székelő együttes egy 1500-as stadionban van otthon.

Az AEL Limaszol, Young Boys Bern, Östers Växjö, Bayern München, Casino Salzburg, Dinamo Tbiliszi, Dinamo Minszk, Cracovia Krakkó, Atromitosz Athén, HF Hafnarfjördur, FK Jablonec, LASK Linz, Partizan Belgrád, Cliftonville FC, Vikingur Gota, FCSB és FC Dila Gori után tehát moldovai vagy azeri ellenfél következik.

Az UEFA Konferencia Liga 2. előselejtezőjének mérkőzéseit július 25-én és augusztus 1-jén rendezik. Az első találkozót idegenben játsszuk, a visszavágóra pedig a MOL Arénában kerül sor.

A 2. selejtezőkör játéknapjai:
2024. július 25., csütörtök Sheriff Tiraspol/PFC Zira - DAC
2024. augusztus 1., csütörtök DAC - Sheriff Tiraspol/PFC Zira

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies