Back to top

A MOL Aréna negyedik lett a 2019-es Év stadionja szavazásán!

Publikálva: 2020, március 25 - 12:42
A győztes a budapesti Puskás Aréna lett, a dunaszerdahelyi stadion kevéssel lemaradva a fantasztikus 4. helyre futott be. Világi Oszkár: „A DAC szurkolói ismét bizonyítottak!”
A MOL Aréna negyedik lett a 2019-es Év stadionja szavazásán!

Február közepén a Stadium Database honlap meghirdette a 2019-es Év stadionja szavazását. A StadiumDb.com, amely a világ egyik vezető, futballstadionokról szóló honlapja, 19 országból 21 olyan létesítményt választott ki, amelyek befogadóképessége meghaladja a 10 000 főt és hivatalosan 2019-ben kerültek megnyitásra.

Az ankét jubileumi 10. kiírásában – az elmúlt öt évhez hasonlóan – két kategóriában hirdettek győztest. Az egyiket a sportépítészek ítélték oda (a tokiói Nemzeti Stadion futott be az első helyre), a másikban pedig a szurkolók szavazatai döntöttek.

A voksolás március 15-ig tartott és összesen 30 632 felhasználó vett részt benne a világ 127 országából. Mindegyik szavazó öt stadiont választott ki és fokozatosan 1-től 5 csillagig díjazhatta ezeket. Az összes szavazás megszámlálása után a következő sorrend alakult ki az első 5 helyen:

1. Puskás Aréna, Budapest, Magyarország - 57 613 pont
2. Tottenham Hotspur Stadium, London, Anglia - 39 699 pont
3. Al Janoub Stadium, Al Wakrah, Katar - 34 938 pont
4. MOL Aréna, Dunaszerdahely - 33 421 pont
5. VTB Arena, Moszkva, Oroszország – 28 863 pont

A versenybe a pozsonyi Téglamezőt is nevezték, amely 18 153 szavazattal a 11. helyen végzett.

Köszönet minden szurkolónak, aki bekapcsolódott a szavazásba és a mi stadionunkra adta el a voksát. A MOL Arénára, amely a negyedik legszebb a világon!

Világi Oszkár klubtulajdonos üzenete:

Kedves DAC Szurkolók!

Ismét bizonyítottatok!

Nem egyszerű ezekben a kihívásokkal teli napokban pozitív híreket találni, azonban engedjétek meg, hogy most egyet megosszak veletek.

Stadionunk, a MOL Aréna nemzetközi szinten is megmérettetett, és a nagy presztízsű Stadium of the Year 2019 verseny előkelő 4. helyén végzett. Ez mindannyiunk számára hatalmas elismerés, hiszen 19 ország 21 stadionja vett részt a szavazáson. Köszönöm Nektek, hogy segítettetek megmutatni a világnak, hogy kik vagyunk. Egy olyan szurkolói közösség, amely az elhivatottságáról és kitartásáról híres, ráadásul megismételhetetlen és különleges hangulatot teremt minden alkalommal az arénánkban.

Ez közös siker, mindannyiunk sikere! Hajrá DAC!

Végezetül engedjék meg, hogy egyúttal gratuláljunk a győztesnek, a Puskás Arénának!

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, MOL Aréna
Cookies