Back to top

Mobilos alkalmazás segíti a dunaszerdahelyi mindennapokat

Publikálva: 2018, november 5 - 20:40
Az elektronikus ügyintézés lehetőségeiről és a dunaszerdahelyi városi mobilalkalmazásról tartottak sajtótájékoztatón hétfőn a városi hivatalban.

Hájos Zoltán polgármester elmondta, a 2016 óta működő informatikai rendszer nagyban megkönnyíti a hivatali alkalmazottak munkáját, de az elektronikus ügyintézésben is jelentős szerepe van, amellyel a polgár mindennapi inzékedése gyorsabbá és papírmentessé válhat.

Ezt követően Hodossy Géza, a városi hivatal informatikusa mutatta be az informatikai rendszert, amelyet 2016-ban vezettek be. Egy évvel később kezdtek a hivatal egységei kapcsolódni a rendszerhez. Ehhez a polgárok egy elektronikus ügyfélkapun keresztül kapcsolódhatnak, amelybe elektronikus személyigazolványval regisztrálhatnak, aki nem rendelkezik ilyennel, akkor a rendszerbe a városi hivatalban is regisztrálhat.

Ezen a rendszeren belül többek közt az ingatlanokkal, adókkal, helyi illetékkel, szerződésekről, megrendelőkről, folyamatban lévő ügyekről vagy éppen a hűségkártyával kapcsolatban találnak adatokat a lakosok, de a hivatallal folytatott hivatalos levelezés is elérhető rajta keresztül. 2019. január 1-jétől pedig több ügyintézési feladat végrehajtására nyílik majd mód az alkalmazáson keresztül. Erről a későbbiekben részletesen tájékoztatjuk majd olvasóinkat.

A sajtótájékoztató második felében a városunkba látogató turisták, de a hazai polgárok számára is hasznos információkat nyújtó okostelefonos alkalmazás került bemutatásra, amely a DS APP nevet kapta. Máhr Csaba, a hivatal referense, aki az alkalmazás fejlesztési folyamatában részt vett elmondta, ez az aplikáció jelenleg magyar és szlovák nyelven érhető el, s részletes információkat nyújt a városi hivatalról, annak szervezeti felépítéséről, levélküldési lehetőségekkel az illetékeseknek, de emellett megmutatja a városi fizetős parkolókat, a taxiszolgáltatásokat, éttermeket, bárokat,látványosságokat, az intézményket és szolgáltatások széles skáláját, s egyúttal navigációs lehetőséget is biztosít hozzájuk.

A polgárok számára nagyon hasznos lesz a bejelentés beküldése menüpont, amelynek köszönhetően néhány kattintással elküldhetik a panaszaikat az illetékeseknek, legyen szó a közvilágítás meghibásodásáról vagy éppen valamilyen más észrevételről. 

Hájos Zoltán kiemelte, ezzel az alkalmazással a város egészét áfogó információk érhetőek el a telefonunkon keresztül, s ami különösen fontos, hogy a push üzenetek segítségével, amelyet az aplikáció küldeni tud, a városi hivatal értesítheti a polgárokat az aktuális útlezárásokról vagy az áramszolgáltató karbantartási munkálatairól, de akár meghívók is küldhetők. 

Az alkalmazás az androidos telefonokra letölthető ITT, de az iOS-t használó telefonokra is letölthető az DS App néven a App Store-ból ITT.

Ezt már olvasta?

Cookies