Jelenlegi hely

MKP győzelem Dunaszerdahelyen

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, november 11 - 06:58 | Hírek
A Magyar Közösség Pártja teljes sikerét hozták Dunaszerdahelyen a szombati helyhatósági választások.
MKP győzelem Dunaszerdahelyen

Polgármesterként újabb négy évre a párt jelöltjének, Hájos Zoltánnak szavaztak bizalmat a dunaszerdahelyi választópolgárok, s a 21 képviselőből is 13 az MKP színeit képviseli majd. A választások legnagyobb meglepetése, hogy a kormánypárt, a Híd egyetlen jelöltje sem jutott be a városi képviselő-testületbe.

Érdekességként kiemelhetjük, hogy az eredetileg a polgármesteri székért harcoló öt jelöltből mindegyik helyet kap az elkövetkező négy évben a városi döntésekben, hiszen míg Hájos polgármester lesz, a további négy induló képviselői helyet szerzett. 

Az MKP színeiben a testületbe került A. Szabó László, Brunczvik Tünde, Bugár György, Dohorák Sándor, Garay László, Gútay László, Hodosy Szabolcs, Horony Ákos, Karaffa Attila, Nagy Iván, Nagy Krisztián, Puha György és Šándor Klára. Az elmúlt négy évben képviselőként dolgozó MKP-sok közül Kanovits György már nem indult, Molnár Zoltán és Domonkos Tamás pedig nem jutott be.

Nyolc független képviselője lesz a testületnek, akik közül Antal Ágota, Dakó Sándor, Bachmann László eddig is így dolgoztak a testületben, míg Hakszer Roland, Herceg Andrea és Horváth Zoltán az MKP listáján jutottak be négy évvel ezelőtt. Rajtuk kívül még Földes Károly és Őri Rita is részt vesz a dunaszerdahelyi döntősekben, az ő bejutásuk kisebb meglepetést jelentett.

Ennél is nagyobb meglepetés, hogy a testületbe nem jutott be Ravasz Marián, Jarábik Gabriella és Sebök Pál, de kimaradt Vangel Ferenc is.