Jelenlegi hely

Mit hoz a Mikulás?

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, november 30 - 08:33 | Közérdekű
Hétfőről nézve úgy tűnik, hétvégén nyugodtan elhelyezhetjük csizmánkat az ablakba, a hétvégi felmelegedés miatt nem kell azt felvenni. Mikulás dolgát könnyítjük ezzel, egyszerűbb lesz ajándékot csempészni cipellőnkbe.
Mit hoz a Mikulás?

Komolyra fordítva a szót, a hét elején a nappali hőmérsékletek alig bukkannak fel 0 felett, az éjszakaiak pedig bizony alatta maradnak. Péntektől azonban meleg légtömegek érkeznek fölénk, emiatt vasárnap már a nappali 8 és az éjszakai 3-4 fok sem kizárt - persze pluszban.

Az érkező meleggel azonban felhők is érkeznek. Míg a hét első részében gyakrabban látjuk sütni a napot, a hétvégére meglehetősen borús idő ígérkezik.

Csapadékként - az ígéretek szerint - megjelenik tájainkon a hó is. A hétfő reggeli előrejelzés komoly esélyét látja egy csütörtöki havazásnak, de az időjárás nem biztos, hogy látta ezt az előrejelzést. Mindenesetre ne lepődjünk meg, ha csütörtökön fehér lepel takarja a tájat és a várost. Mikulás viszont úgy tűnik, az édesség mellé esőt is hoz, legalábbis a vasárnap esősnek látszik a meteorológiai előrejelzések szerint.

SHMÚ, -rovin-