Back to top

Mit érdemes tudnia, ha a Slovakia Energy ügyfele volt?

Publikálva: 2021, október 13 - 00:29
Az egyik legnagyobb alternatív energiaszolgáltató szeptember végén jelentette be, nem folytatja a szlovák piacon. Mégis mit érdemes tudniuk a Slovakia Energy ügyfeleinek, hogy a cég búcsúja mit jelent számukra?
Mit érdemes tudnia, ha a Slovakia Energy ügyfele volt?

A ma7.sk portál összegyűjtötte, amit eddig tudni lehet.

 

Hány fogyasztót érint a Slovakia Energy távozása a szlovák piacról?

Az eddigi információk alapján több mint 300 ezer háztartásról van szó.

 

A cég távozása azt jelenti, hogy egyik napról a másikra áram vagy gáz nélkül maradhatok?

Ettől senkinek sem kell tartania, három hónapos átmeneti időszak lépett életbe, amely alatt mindenki eldöntheti, hogy melyik szolgáltatóval köt szerződést. Az átmenet automatikusan megtörtént az elmúlt héten.

 

Kitől kapjuk a gázt, ha még nem kaptam új szerződést?

A gázszolgáltatás esetében az átmeneti időszakban, vagyis október 8-tól a Szlovák Gázművek (Slovenský plynárenský priemysel SPP) biztosítja a gázszolgáltatást. Ez az időszak legfeljebb három hónapig tart, addig új szolgáltatót kell találnia az ügyfélnek, máskülönben jogosulatlan fogyasztóvá válhat.

 

Ki biztosítja az áramszolgáltatást?

Ebben az esetben a régiótól függően október 9-től a Nyugat-Szlovákiai Áramszolgáltató (ZSE), a Középszlovákiai Áramszolgáltató (Stredoslovenská energetika) vagy a Kelet-szlovákiai Áramszolgáltató (Východoslovenská energetika) biztosítja, ugyancsak három hónapig.

 

Az áramszolgáltatás esetén mi történik a három hónapos átmeneti időszak után?

Ha az ügyfél nem köt új szerződést más szolgáltatóval, akkor az átmeneti időszak szolgáltatójának ügyfelévé válik, annak szerződési feltételei alapján.

 

Mikor várható a Slovakia Energynál mért fogyasztás elszámolása?

A vállalat információi alapján az érintett dokumentumok elosztórendszer-üzemeltetőjétől történő kézhezvételétől számított négy héten belül.

 

Nem jár büntetés azért, mert új szerződést kötök és nem mondtam fel a szerződést a Slovakia Energy-vel?

Nem, ebben az esetben mindenki szabadon választhat új szolgáltatót, a korábbi szerződésben kötött szankciók nem érvényesek, mivel a Slovakia Energy már nem nyújt energetikai szolgáltatások a szlovák piacon.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies