Back to top

Miroslav Káčer: Igyekszünk majd a lehető legjobban elkapni a tavasz elejét

Publikálva: 2023, január 8 - 08:13
„Szerintem játékban képesek vagyunk még fejlődni, dominánsabbnak lenni és sorozatban nyerni a mérkőzéseket.” Miroslav Káčer leginkább a horvátországi összpontosítást várja a felkészülés során.
Miroslav Káčer: Igyekszünk majd a lehető legjobban elkapni a tavasz elejét

Miro, hogyan tekintesz a felkészülési időszak kezdetére?
„Minden fél évben át kell ezen esni, az évek során már hozzászoktam ehhez. Nem mondom, hogy várom, de is a labdarúgáshoz tartozik. Felkészült vagyok. Személy szerint nagyon várom a horvátországi összpontosítást, amely kellemes színezetet ad a felkészülésnek. De a hazai környezetben végzett munkának is örülök, ahol minőségi pályák vannak és minden adott a folyamatos fejlődéshez.”

 

Kellemes, már-már tavaszias időjárás fogadott titeket…
„Mindenképpen remek dolog, hogy nincsenek extrém mínuszok. Így többet edzhetünk.”

 

A felkészülés keretén belül öt mérkőzést is abszolvál a csapat. Mit vársz ezektől?
„Talán úgy tűnhet, hogy hosszú lesz a felkészülés, de a pihenő ugyanolyan hosszú volt, és az is gyorsan elrepült. Fel sem ocsúdhatunk, és már jön is az első tavaszi bajnoki összecsapás. Mindegyik felkészülési bizonyosan ad és meg is mutat valamit. Ezeken kamatoztathatjuk, amiket az edzéseken begyakorlunk. Ezek megfelelően színesítik majd ezt az időszakot és jó felkészülést jelentenek a sokkal fontosabb bajnoki mérkőzésekre.”

 

A bajnoki rajtot is várod?
„Természetesen. Úgy gondolom, igyekszünk majd a lehető legjobban elkapni az elejét. A Slovannal szembeni ponthátrányunk nem nagy, harcba szállhatunk az égszínkékekkel. Rögtön az első összecsapást ellenük játsszuk, ezt pedig szeretnénk is kihasználni. Remek lenne, ha folytatnánk az őszi szezonban mutatott teljesítményünket, játékosság és eredményesség szempontjából is szeretnénk sikeresek lenni a meccseken. Szerintem játékban képesek vagyunk még fejlődni, dominánsabbnak lenni és sorozatban nyerni a mérkőzéseket.”

 

Figyelemmel követted a vilábajnokságot? Mit mutattak számodra a legmagasabb szinten megrendezett mérkőzések?
„Figyeltem a meccseket és örülök, hogy így ért véget, mert Messinek és Argentínának szurkoltam. Megmutatkozott, hogy a labdarúgás egyre inkább kiszámíthatatlan, kiegyenlített, bárki legyőzhet bárkit.”  

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies