Back to top

Miroslav Káčer: Egymásért küzdöttünk

Publikálva: 2022, augusztus 12 - 18:39
„Bízom benne, hogy ha továbbra is így dolgozunk, jövőre már bejuthatunk a csoportkörbe.” Miroslav Káčer az FCSB elleni tegnapi visszavágóról és a Besztercebányával szembeni vasárnapi bajnoki összecsapásról beszélt.
 Miroslav Káčer: Egymásért küzdöttünk

„A tervek szerint, remekül kezdtük a meccset, néhány helyzetet is kidolgoztunk, de ismét bebizonyosodott, hogy az utóbbi időben hadilábon állunk a góllövéssel. Ezt követően hátrányba kerültünk, de szerintem jól reagáltunk, a második félidőre is azzal futottunk ki, hogy él még a továbbjutási remény. Megpróbáltuk, de a befejezéseink nem jöttek ki. Természetesen azzal, hogy nyíltabban futballoztunk, az ellenfél a gyors kontráival veszélyeztetett, nekik is volt néhány jó lehetőségük. Nem tudom, hogy megérdemelt vereséget szenvedtünk-e, de mindenképpen jobban is küzdhettünk volna a jó eredményért. Tudjuk, miben kell javulnunk, ez pedig motivációként szolgál a további munkára. Főleg a befejezéseket kell gyakorolnunk” – összegezte az Európa Konferencia Liga 3. előselejtezőjének tegnapi, az FCSB elleni bukaresti visszavágóját Miroslav Káčer, aki immár hagyományosan ismét a középpályánk motorja volt.

Adrian Guľa vezetőedző többször is említette, hogy a párharcot a részletek döntötték el. „Igen, apróságokon múlt és talán a szerencsén. A mi lövésünk a kapufáról kifele pattant, míg az ellenfélé az ő játékosuk lába elé. A védekezésben nem voltunk kellően határozottak, amiért az ellenfél meg is büntetett minket, mi pedig nem voltunk képesek reagálni. Az eredmény és a kiesés ellenére pozitívan értékelhetjük ezt a párharcot. Úgy gondolom, a játékunk tudatos volt és láthatók voltak olyan elemek, amelyeket nap mint nap gyakorolunk. Tudjuk, miben kell javulnunk, hogy a hasonló csatákban sikeresebbek legyünk.”

A bukaresti nemzeti stadionban az összes hazai szektor megtelt, több mint 40 ezer néző előtt zajlott az összecsapás, akik az elsőtől az utolsó percig kitartóan buzdították csapatukat. „Egy ilyen közönség előtt és egy remek pályán futballozni jó élmény volt, és sok tanulsággal szolgált a jövőt illetően. Úgy gondolom, egymásért küzdöttünk, szerettünk volna jó eredményt elérni. Sajnos ez nem jött össze. Mindenki szeretné megmutatni magát az európai kupaporondon, de ez csak néhány kiválasztottnak sikerül. Bízom benne, hogy ha továbbra is így dolgozunk, jövőre már bejuthatunk a csoportkörbe. Mindenképpen nagy motiváció, hogy ilyen minőségi ellenfelekkel szemben is megálljuk a helyünket, bár eredményesség szempontjából még nem állunk túl jól. Bízom benne, hogy jövőre megtörjük a balszerencsét és mi jutunk tovább.”

Legközelebb tehát egy év múlva játszhatunk ismét a nemzetközi kupaporondon. Igaz, ennek a lehetőségét a bajnoki küzdelmekben vagy a Slovnaft Cup-ban kell kiharcolni. Már vasárnap jön a Fortuna Liga újabb mérkőzése, amelyen 20:30 órától a három újonc egyikét, a Besztercebányát fogadjuk a MOL Arénában. „A mai és a holnapi nap főleg a regenerációról szól, meglátjuk, hogy a vezetőedző változtat-e a kezdőcsapat összetételén. Természetesen minden meccs nehéz, de ha teljes erőbedobással és a begyakorolt elemekkel fogunk futballozni, mindenképpen sikerülhet otthon tartanunk a három pontot. Az európai kupákból való kiesés után több időnk lesz a regenerációra és az edzésekre, másrészt azonban szomorúak vagyunk, hogy most minimum egy évet várnunk kell a nemzetközi megmérettetésekre.”

 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Balogh Norbert, EKL
Cookies