Back to top

Miroslav Káčer: A DAC európai szintű klub

Publikálva: 2023, május 24 - 06:37
„Meg kell említenem a csapattársaimat is, nélkülük nem lennék itt. Remek közösséget alkotunk, amelyben egymást húzták felfelé a játékosok.” Miroslav Káčer rögtön az első dunaszerdahelyi idényében bekerült a Szezon tizenegyébe.
Miroslav Káčer: A DAC európai szintű klub

Miro, gratulálunk az álomcsapatba való bekerüléshez. Hogyan értékelnéd a nemrég befejeződött idényt?
„Talán pozitívan. A szezon sokat adott, de sok mindent el is vett. A Dunaszerdahelyre való érkezésem első napjától éreztem a klub és a szurkolók óriási támogatását, ez pedig egy idő elteltével egy kiváló második helyezéssel csúcsosodott ki. Természetesen többet is el akartunk érni, de sajnos nem voltunk elegek ehhez. Úgy gondolom azonban, hogy pozitívan kell értékelnünk az idényt, amit a legutolsó mérkőzés és a parádés szurkolói hangulat is bizonyított. Köszönjük ezt és bízom benne, hogy a következő évben sikerül még feljebb jutnunk.”

Tavaly nyáron Csehországból tértél vissza a szlovák élvonalba. Ha visszatekintesz erre, jó döntést hoztál?
„Abban az adott pillanatban úgy véltem, hogy a Dunaszerdahelyre való érkezésem lehetne a legjobb megoldás, ami az elmúlt hónapokban be is bizonyosodott. Szerintem a DAC már egy európai szintű klub, az itteni feltételek bátran összehasonlíthatóak a kontinens legjobb klubjainál tapasztalhatókkal. Szlovákiai viszonylatban ez teljesen szokatlan. Meg voltam győződve arról, hogy itt tovább fejlődhetek, egyúttal pedig képes leszek a klub hasznára lenni és fordítva. Egymást segítjük.”

Arról, hogy egy sikeres szezont zártál, az a tény is tanúskodik, hogy bekerültél a szakértők és a játékosok szavazatai alapján felállított idény legjobb tizenegyébe is…
„Nagyon boldog vagyok, szeretnék köszönetet mondani a klubnak. Meg kell említenem a csapattársaimat is, akik nélkül nem lennék itt. Remek közösséget alkotunk, amelyben egymást húzták felfelé a játékosok. Nekik köszönhetően is tartok itt.”

Rajtad kívül még Nikola Krstović is bekerült a Fortuna Liga hivatalos álomcsapatába. Hogyan jellemeznéd őt?
„Néha nehéz vele (nevet), de a csapat segítségére van, így nagyon hálásak vagyunk ezért. A góljaival mindig magasabbra juttatta a gárdát, de nélkülünk nem lett volna képes elhódítani a gólkirályi címet. Egymást segítettük, erről szól a futball. Úgy gondolom, ő és a csapat is jól teljesített, ezért is abszolválhattunk egy sikeres szezont.”

A csapattársaid közül kit hiányoltál a Legjobb Tizenegyben?
„Miénk volt a bajnokság legjobb védelme, a legkevesebb gólt kaptuk, ezért úgy vélem, hogy valamelyik hátvédünk megérdemelte volna.”

Hogyan töltöd a pihenőheteket?
„A családdal egyhetes üdülésre utaztunk, ami a télen nem jött össze. Örülök, hogy első alkalommal utazhattunk gyerekestül és hogy alaposan kipihenhetjük magunkat. Természetesen az edzői stáb különféle futógyakorlatokat készített nekünk és meglátjuk, hogy kapok-e meghívót a válogatottba. Az egyéni edzésterv nem annyira megterhelő, igazán majd csak a nyári felkészülés kezdetén fog kellenünk hajtani.” 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies