Back to top

Minisztériumi pályázat a nemzetiségi tanintézmények számára

Publikálva: 2020, július 27 - 11:50
Az oktatási minisztérium a napokban írt ki a nemzetiségi oktatás támogatására egy pályázatot. A felvidéki magyar tanintézmények szeptember 7-ig jelentkezhetnek a pályázatra.
Minisztériumi pályázat a nemzetiségi tanintézmények számára

„A nemzetiségi főosztály írta ki a nemzetiségi tanintézmények részére. A pénzügyi támogatás összértéke 48 ezer euró” – nyilatkozta a Felvidék.ma-nak Filip Mónika, a szlovák oktatási minisztérium államtitkára.

A nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók regionális és multikulturális oktatásának támogatása 2020 című projekt fő prioritása a kölcsönös megismerkedés, a multikulturális párbeszéd kialakítása a regionális oktatás keretei között.

A pályázati kiírás szerint a következő tevékenységeket is támogatják: szövegértés és pénzügyi ismeretek, a történelemhez, a hagyományhoz és a kultúrához kapcsolódó viszonyt formáló tevékenységek. A helyi történelmi értékek bemutatására és ismeretátadására irányuló tevékenység szintúgy a támogatott pályázati tevékenység között vannak.

A regionális és a multikulturális nevelést támogató pályázatra szeptember 7-ig jelentkezhetnek a szlovákiai nemzetiségi tanintézmények. A sikeres projektek szeptember közepe és december közepe közt valósulnak meg.

Bátran használják ki ezt a lehetőséget és jelentkezzenek – üzeni a oktatási minisztérium államtitkára.

További részletek a pályázatról ITT olvashatnak.

felvidek.ma

Ezt már olvasta?

Címkék: pályázat, projekt
Cookies