Jelenlegi hely

Miniszteri látogatás Dunaszerdahelyen

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, október 23 - 14:22 | Hírek
Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter a mai napot városunkban töltötte, s két sikeres élelmiszeripari vállalatot is meglátogatott.
Miniszteri látogatás Dunaszerdahelyen

A miniszter-asszony elsőként a McCarter Rt.vezetőivel egyeztett, s mint Milan Pašmíktól, az igazgatótanács elnökétől megtudta, a gyümölcsleveiről ismert vállalat az elmúlt években egyértelműen az inováció mellett döntött, s ennek köszönhetően a magasabb minőségű termékek gyártására állt át. Az is kiderült, számos olyan terméket gyártanak, amelyről senki sem sejti, hogy éppen Dunaszerdahelyen készül, de működésükre a szakmai díjak mellett már az egyik nagy német kereskedelmi csatorna, a Pro7 Galileo című műsora is felfgyelt, ahol ugyancsak bemutatásra került.

A chia magos italaik csak az egyik a számtalan innovatív termék közül, s napjainkban 140 alkalmazott mellett 20 millió eurós forgalmat bonyolítanak le, ami a nagyobb mennyiségű gyártások csökkenése mellett hatalmas siker, miközben nemzetközileg is számos helyen vannak jelen. Matečná örömét fejezte ki, hogy amikor sok szó esik a kettős minőségű termékekről, akkor idehaza is vannak olyan gyártók, akik a fejlesztés mellett teszik le a voksukat és elmondta, nem csak a vállalatok népszerűsítésében kívánnak segítséget nyújtani, hanem abban is, hogy az állami intézményekben is több hazai termék legyen elérhető, például az iskolák büféiben.

A miniszter-asszony az újságírókkal együtt ezután megnézte a gyártást, majd a média munkatársainak válaszolt, s cikkünk megjelenésekor a MINIT Slovakiában tesz hasonló látogatást.

Címkék: élelmiszer