Back to top

Mindent beleadnak a dunaszerdahelyi lányok

Publikálva: 2018, október 2 - 09:19
Remek kezdet után rövid szünet következett a VSK Dunaszerdahely női kézilabdacsapatának bajnoki menetrendjében. Az első két lejátszott és megnyert mérkőzést követően válogatott összetartás miatt két héten át szünetel a bajnokság, a sárga-kék lányok azonban most sem lazsálnak, haladnak az előre kijelölt úton. A klub szakmai igazgatóját, a felnőtt csapat vezetőedzőjét, Prikler Szilviát kérdezte a klub honlapja a szezonkezdetről.
Mindent beleadnak a dunaszerdahelyi lányok

Nagyon jól kezdett a női csapat, két mérkőzésen a maximális négy pontot bezsebelték a Lányok. A vezetőedző is ilyen optimistán látja a szezonkezdetet?

A nagyon sikeres nyári felkészülés után sajnos néhány nem várt kihívással kellett szembenéznünk, amely befolyásolja a szereplésünket az aktuális szezonban. Minden igyekezetünk ellenére a csapatot megerősítéseni jelenleg csak Juhos Kata tudja, csak rá számíthatunk. Sajnálatos, de teljesen érthető okból Szabó Kata jelenleg nem tud rendelkezésünkre állni (családi ok miatt – a szerk). Az utolsó felkészülési mérkőzésünkön sérülést szenvedett Mészáros Réka. Az első két bajnoki találkozón nem számolhattunk a sérüléséből éppen felépülő kapusunkra, Lenka Bundovára sem. Mindezek ellenére négy pontot már bezsebeltünk, ami egyértelműen eredménye a kemény felkészülési munkának.

Hogyan értékeli az első két mérkőzést?

Az első hazai meccsen a lányok kicsit idegesek voltak, ami főképpen az első félidei játékukon látszott. A második félidő meghozta a várt javulást, és sikerült az első pontokat itthon tartanunk. A mocsonoki találkozón a teljesítményünk szempontjából merőben más képet mutatott a társaság. A mérkőzés elejétől fokozatosan javultunk, szép győzelmet arattunk, ezt az összecsapást nagyon pozitívan étékelem.

A válogatottak összetartása miatt szünetel a bajnokság. Hogyan halad ilyenkor a csapatban az edzésmunka?

A válogatott szünet ideje alatt leginkább erőnléti gyakorlatokat iktatunk be, de az egész évre felvett ritmusban megyünk tovább. Ötször edzünk hetente, és egyértelmű célunk játékunk gyorsaságát fokozni, ill. a döntéskészséget fejleszteni. Nem akarjuk a játékunkat túlkombinálni, de szurkolóinkat szép és gyors akciókkal, megoldásokkal szeretnénk megörvendeztetni. Ezzel összhangban végezzünk az edzésmunkát. Sajnálatosan néhány játkosunk megbetegedett, ilyen szempontból ez a szünet jól is jött nekünk.

Az utánpótlásban is szünetelnek a mérkőzések?

Fiataljainknak nem jelent meccs kiesést ez a két hét. Különböző bajnokságban tizenegy csapatunk szerepel. Szabad hétvégét nem is nagyon tervezhetünk. Minden korcsoportban sok játosunk van, egyértelmű célunk az, hogy mindenki kapjon játéklehetőséget. Tisztában vagyunk azzal, és figyelünk is arra, hogy ezekben a korosztályokban nem annyira az eredmény a fontos, mint inkább a pozitív élmény és tapasztalat megszerzése, és biztosítása a gyermekek részére. Erre van szüksége minden fiatalnak a későbbi sikeres sportkarrierjüket illetően.

Milyen várakozással indul neki a következő, hazai találkozónak?

Mint mindig, most is nyerni szeretnénk. Főleg olyan fantasztikus publikum előtt, mint amilyen hazai pályán mindig biztosított számunkra. Az ellenfelet semmilyen szinten nem szabad lebecsülni, de bízom benne, hogy a mérkőzés irányítása első pillanattól a mi kezünkben lesz. Szándékosan nem készülünk soha az ellenfélből, saját játékunkkal foglalkozunk, és azzal, hogy min kell még javítanunk. Erőnlétileg a lányok jól felkészültek, erre alapozva szeretnénk modern, gyors kézilabdát játszani. Az új szezonban több lehetőségünk adódik arra, hogy több játékkombinációval rendelkezzünk. Jó szélsőink, irányítóink és átlövőink vannak. Igyekeztünk a játékunkat jobban szervezni főleg a döntéskészség javításával. Garantálhatom, hogy mindent beleadunk, és bízom abban, hogy a lelátón uralkodó kiváló hangulathoz a pályán nyújtott jó játékunkkal mi is hozzá fogunk járulni, és ezzel meg tudjuk hálálni szurkolóink buzdítását.

Forrás: vskds.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: női kézilabda