Back to top

A mindennapok történései képekbe álmodva

Publikálva: 2022, július 8 - 16:52
Új tárlatot tekinthet meg az érdeklődő a Csallóközi Múzeum kiállítótermében. Michaela Bodnárová _STORIES című kiállításának megnyitójára csütörtökön került sor.
A mindennapok történései képekbe álmodva

Tilajčík Edit, a megnyitó háziasszonya üdvözölte a kiállító művészt, Michaela Bodnárovát, a kiállítás kurátorát, Ján Huňadyt, Kutak Adrienn keramikusművészt, majd átadta a teret Adam Dráb énekesnek, aki énekével színesítette a megnyitót.

A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Bölcsészettudományi Karának pedagógusa, a Szlovák Művészeti Fórum tagja, Ján Huňady a kiállítást méltató szavai előtt megjegyezte, mindig öröm olyan kiállítóteremben kiállítást megnyitni, amely tereivel, fényeivel emeli ki a tárlat egyediségét. Ezért külön köszönetet mondott a Csallóközi Múzeumnak, hogy befogadta a fiatal művésznő, Michaela Bodnárová képeit.

A művésznő alkotásai szinte magukkal rántják a szemlélődőt, olyan heroikusak, holott azokon a mindennapok témáit lehet felfedezni. Michaela Bodnárová a saját történeteit festi meg, ezért is Stories a kiállítás címe. Festményeiben ott a mindennapi történetek keresése, a jelen, a jövő, de a múlt is visszaköszön. Mintha egy naplóban lapozna az ember... - méltatta a művésznőt a kurátor.

„Merüljünk el Michaela Bodnárová történeteiben, olvassunk bele festményeibe, a történetekbe, amelyeket meg szeretne osztani velünk. Legyenek művei a szemlélődő számára egyfajta útmutató az örömteli hétköznapokhoz és az intenzíven átélt élethez“ - mondta a kurátor.

Kutak Adrien, aki művésztársként és barátként is jelen van a Bodnárová életében, ezúttal Ján Huňady szavait tolmácsolta magyarul; ám szavaiból érezni lehetett a barátságot, a kötődést a kiállító művészhez.

A méltatás után Michaela Bodnárová köszönte meg a szép szavakat, az érdeklődők jelenlétét, az elragadó zenéjével hangulatot emelő Adam Dráb szereplését, a megnyitó háziasszonyának pedig megköszönte, hogy mindezt szép keretbe foglalta.

Michaela Bodnárová 90 kiállított művét július 30-ig tekinthetik meg a Csallóközi Múzeum kiállítótermében.

További felvételeinket megtekinthetik Képgalériánkban.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies