Back to top

Mindenkit megmozgatott a II.Kukkónia Oviolimpia

Publikálva: 2019, június 7 - 20:39
Remek hangulatban zajlott a második alkalommal a dunaszerdahelyi óvodák gyerkőcei számára a DAC 1904 futballklub és Dunaszerdahely város Iskolai Szolgáltató Központja által meghirdetett Ovisport program központi rendezvénye, vagyis a Kukkónia Oviolimpia, amelynek péntek délután a városi sportcsarnok adott otthont.
Mindenkit megmozgatott a II.Kukkónia Oviolimpia

Távolugrás, váltóversenyek, focitorna, 30 m-es síkfutás jelentették a versenyszámokat, miközben a gyerekzsivajtól hangos közösségépítő feladatokat a szurkoló szülők hatalmas ovációi kísérték. A rendezvény kezdetén Karaffa Attila alpolgármester és Nagy Krisztián, az ifjúsági és sportbizottság elnöke is a sport fontosságát emelték ki, miközben előbbi emlékeztett, a mai napnak nincsenek vesztesei, csak nyertesei, hiszen mindannyian a sportot választották. A pályán pedig  valóban nem voltak csalódott óvodások, hiszen minden résztvevőre díjak vártak, s finom kakaó is a Kukkóniának köszönhetően, akinek képviseletében Molnár Anna üdvözölte a résztvevő fiatalokat.

Azután a kultúrprogram kapott teret, majd kezdetét vette az ovisok nagy versenye, miközben lelkes, transzparensekkel felszerelt szurkolók vártak mindenkit és végül az eredményhirdetésre is sor került, amelyben a város képviselői mellett a szervező Iskolai Szolgáltató Központ vezetője, Szabó Dezső és a DAC klub részéről Németh Krisztián, valamimt Rajkovics István is részt vettek. A győztes a Halpiac téri óvoda csapata lett, de minden gyermek a végső sorrendtől függetlenül mosollyal teli arccal távozott a nyári hétvégére.

Ezt már olvasta?

Címkék: óvodák
Cookies