Back to top

Milyen városfejlesztési beruházások valósultak meg a nyáron?

Publikálva: 2019, augusztus 30 - 16:06
Több fontos beruházás valósult meg a nyáron Dunaszerdahelyen. Egyes fejlesztési munkálatokat azért ütemeztek erre az évszakra, mert könnyebben kivitelezhetőek a szünidőben és a szabadságolási időszakban. Ilyen fejlesztés például, hogy két alapiskola udvarán új parkolókat építettek, és modernizálták a már meglévő parkolófelületeket.
Milyen városfejlesztési beruházások valósultak meg a nyáron?

Új parkolók az iskolák területén

A Vámbéry Ármin Alapiskola udvarán az oktatási intézmény alkalmazottai parkolhatnak. Mivel nem volt elég hely,  több esetben a füvön parkolták le gépkocsijaikat. A bővítést ez indokolta, így a jövőben az udvaron immár két oldalon biztosítanak parkolóhelyeket. A régi aszfaltot felszedték, majd újraaszfaltoztak. A másik oldalon pedig térkővel rakták ki a parkolóhelyeket. A beruházás értéke elérte a 45 ezer eurót. A Szabó Gyula Alapiskolában szintén elsősorban az alkalmazottak számára újították fel a parkolóhelyeket. Itt nem kellett bővíteni a helyek számát, viszont újraaszfaltozásra szükség volt. A fejlesztés értéke ebben az esetben 25 ezer euró volt.

Folytatódó iskolakonyha-reform

Az iskolákban más fejlesztések is megkezdődtek a nyáron, amelyek a tanév kezdetére be is fejeződnek. A Smetana ligeti Alapiskolában és a Kodály Zoltán Alapiskolában elindult a modern ételkiadók kialakítása, ezekbe az iskolákba ugyanis a jövő tanévtől kezdődően már kiszállítják az ebédet. Mindkét oktatási intézményben a konyhai berendezéseket is kicserélik.

Megújult járdaszakasz az autóbusz-állomásnál

A városi önkormányzat modernizálta a Kukučín utca autóbusz-állomáshoz vezető járdaszakaszt is, mert a térkő már balesetveszélyes állapotban volt. A térkövek és a szegélykövek teljes cseréje valósult ezer négyzetméteren, amelynek költsége 65 ezer euró volt.

Megkezdődött a roma közösségi központ épületének felújítása

Az épületnek statikai problémái voltak, ezért először ezt a hibát kellett eltávolítani. Az épület rossz állapotban volt, ezért teljes körű felújításra szorul. A modernizálás során nyílászárókat cserélnek, új helyiségeket alakítanak ki, valamint szigetelik az épületet. A központ kialakítása  a roma fiatalok társadalomba való beilleszkedését és az identitástudatuk megerősödését kívánja segíteni. A modernizáció két hónapig tart, a munka október közepére fejeződik be.

Forrás: dunstreda.sk

Ezt már olvasta?

Cookies