Back to top

Milan Dimun: Sok új dolgot kipróbálhattunk

Publikálva: 2022, június 26 - 23:15
„Örülünk a szöglet utáni góloknak, de a mezőnyből is gyakrabban kell betalálnunk.” Hogyan értékeli a tegnapi DAC-Mosonmagyaróvár (2:1) edzőmérkőzést Milan Dimun, a győztes gól szerzője?
Milan Dimun: Sok új dolgot kipróbálhattunk

Milyennek láttad a Mosonmagyaróvár elleni felkészülési mérkőzést?
„Jól kezdtünk, gyorsan megszereztük a vezetést. Kár, hogy ezt követően nem tudtuk növelni az előnyünket. Mezőnyfölényben futballoztunk, majd az ellenfél kiegyenlített, de ismét mi kerültünk előnybe, és már nem engedtük ki a győzelmet a kezeink közül. Örülünk a sikernek, sok új dolgot kipróbálhattunk. Az ellenfél ötvédős rendszerrel állt fel, ami egy új, de ugyanakkor hasznos tapasztalatot is jelentett számunkra, hogy minél jobban felkészülhessünk a bajnoki küzdelmekre és az európai kupasorozatra.”

Egy rögzített játékhelyzet után találtál be. Hogyan láttad azt a helyzetet, és mennyire volt begyakorolt a figura?
„Boldog vagyok, hogy sikerült gólt szereznem. Bár az edzéseken sok időt szentelünk a standardszituációknak, a találatom nem egy begyakorolt figura után esett.”

A nyári felkészülés eddigi három összecsapása alatt immár a harmadik gólunkat szereztük szöglet után. Hogyan látod ezt a fejlődést azután, hogy a tavalyi szezonban nem igazán voltunk sikeresek ezen a téren?
„Ez igaz, és ezért is örülünk, hogy ezekből a helyzetekből is képesek vagyunk betalálni. Az így szerzett gólok sok meccsen nagy segítséget jelenthetnek, de a mezőnyből is be kell találnunk, hogy minél több gól álljon majd a nevünk mellett.”

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Ezt már olvasta?

Cookies