Back to top

Milan Dimun: Ilyen forgatókönyveket csak a futball képes írni

Publikálva: 2024, február 20 - 14:36
„A szezon jelenlegi szakaszában az eredményességre kell törekednünk és gyűjtögetni a pontokat, hogy mihamarabb biztosítsuk helyünket a felsőházban.” A tapasztalt középpályás fontos szerepet játszott a Nagyszombat elleni vezető gólunkban.
Milan Dimun: Ilyen forgatókönyveket csak a futball képes írni

„Győzelmi céllal utaztunk Nagyszombatba. Képesek voltunk három pontot szerezni a Spartak oroszlánbarlangjában, ahol egyik ellenfélnek sincs könnyű dolga, így boldogok vagyunk. A szezon jelenlegi szakaszában az eredményességre kell törekednünk és gyűjtögetni a pontokat, hogy mihamarabb biztosítsuk helyünket a felsőházban. Tisztában vagyunk vele, hogy kemény összecsapások várnak ránk, amelyeket sikerrel kell vennünk. Bízom benne, hogy egészen az idény végéig folytatjuk a győzelmi sorozatunkat. A nagyszombati három pont minden bizonnyal megerősít minket és kellő energialöketet ad, amelyből a soron következő találkozókon merítünk. Képesek vagyunk még jobban is futballozni, több higgadtságra van szükségünk a labdával a támadásokba való átmenetekben. Ezen a meccsen azonban a győzelem volt a fontos, amit el is értünk” – mondta a vasárnapi Nagyszombat-DAC (1:2) bajnoki rangadót követően Milan Dimun.

A 27 éves védekező középpályás a mérkőzés legjobbjai közé tartozott, az első gólunknál is fontos szerepet játszott. Pont ő ugratta ki Gruszkowskit a 42. percben, a lengyel szélső védő a kapu elé lőtte be a labdát, ahol Ramadan csapott le rá és megszerezte számunkra a vezetést. Újabb kulcspillanat volt a hazaiak egyenlítő találatát érvénytelenítő leshelyzet, majd Andzouana mindent eldöntő gólja. „Ilyen forgatókönyveket csak a futball képes írni, amely ezúttal a számunkra végződött csodálatosan. A Nagyszombat először kiegyenlített, majd érvénytelenítették a gólt, ezt követően pedig szinte azonnal másodszor is betaláltunk. Ezek voltak a meccs kulcsmomentumai. Be kell vallanom, az első pillanatban nem is értettem, mi történik és csak vártam, hogy a játékvezető megadja-e a gólt vagy sem. Szerencsére les volt.”

 

A kerületi rangadón aratott győzelmet követően picit javítottunk a tabellán elfoglalt helyezésünkön, de a felsőházba való részvételért még keményen meg kell harcolnunk. „Mindenki tisztában van a táblázat állásával. Tudjuk, hogy a bajnokságban nincs könnyű mérkőzés, egyetlen út a sikerhez az összetartás és a csapatként futballozás. Örülök, hogy ez vasárnap így is volt, mindenki teljesítette a feladatait, mindent beleadtunk. Ennek köszönhetően is győztünk” – tette hozzá a Kassáról származó labdarúgó a DAC színeiben abszolvált 77. bajnoki mérkőzése után.

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Milan Dimun
Cookies