Back to top

Miért jó a Neraton tanulni?

Publikálva: 2021, március 9 - 15:57
A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola számos szakmát és tanulmányi szakot kínál a fiatalok számára. Emiatt az iskola remek választás azoknak a diákoknak, akik olyan szakmát szeretnének tanulni, amelyben az életük során bizonyítani tudnak, ami megalapozza a jövőjüket.
Miért jó a Neraton tanulni?

Az iskola mellett működő jól felszerelt szaktantermek és tanműhelyek ehhez biztosítják az eredményes gyakorlati tanulást. Azok a diákok pedig, akik külföldön szeretnék megmutatni a rátermettségüket, különböző külföldi gyakorlatokon vehetnek résztciprusi vagy németországi hotelekben.

Az iskolán zajos a diákélet. Nemcsak a folyosókon csicseregnek a diákok, de tanáraink megpróbálják feltérképezni, miben vagyunk a legjobbak, tehetségesek. A rátermett diáktársak, akik nem félnek a szerepléstől a LÁMPALÁZ iskolai színjátszócsoportban bizonyíthatnak. Ők minden évben színes, mulatságos műsorokkal gazdagítják programjainkat, melyeket nem csak az iskolatársaknak adnak elő, de fellépnek városi rendezvényeken is.

Meg kell említenem, hogy a szakmai fejlődés mellett nagy aktivitással dolgozik a diákönkormányzat is, hogy a jobbnál jobb programokkal minél színesebbé tegyük a diákok hétköznapjait. Ilyen programok például a gólyaavatás, a „Tök jó nap”, a karácsonyi vásár és ünnepség, a gulyásfőző verseny, a diákbál, illetve a műsorral egybekötött DÖK-elnök választása. Ezek az események nemcsak a szórakozásra adnak lehetőséget, de elmélyítik a diákok közötti kapcsolatokat, fejlesztik a csapatmunkát, a közös gondolkodást.

Az iskolán a fitt, sportolni szerető diákok is jeleskedhetnek különböző egyéni és csapatsportokban. Az iskola területén lévő modern tornaterem és multifunkcionális sportpálya biztosítják a megfelelő helyszínt a tornaórákhoz. A versenyszellemmel rendelkező diákok pedig különböző sportversenyeken mérettethetik meg erejüket.

És hogy még mi másért jó a Neraton tanulni? Azért is, mert szerintem minden diáktársam nevében mondhatom, hogy nagyon jó a kapcsolat a tanárok és a diákokközött. Bármilyen kérdéssel vagy kéréssel megkereshetjük őket, ha problémánk van, bizalommal fordulhatunk hozzájuk. Emellett nagyszerű oktatásban van része minden diáknak, aki nálunk tanul, az elméleti és a gyakorlati oktatásban egyaránt. Az elméleti oktatás nagyon színvonalas, bármely tantárgyról legyen szó. Saját tapasztalatomból kiindulva mondom ezt, mivel bizonyos tantárgyak, mint például a matematika és a kémia, mindig is távol álltak tőlem, de remek szaktudású tanárainknak köszönhetően mégis megszerettem azokat. A gyakorlati oktatás ugyanilyen színvonalas, mivel az iskola vezetősége mindent megtesz, hogy mi, diákok, a legjobb gyakorlati helyekre kerüljünk.

Én örülök, hogy kilencedikben a Neratot választottam. Amennyiben elnyerte tetszésedet az iskolánk, várunk szeretettel!

Molnár Máté, a diákönkormányzat elnöke

Ezt már olvasta?