Back to top

A Microsoft bejelentette a Windows 11-et, az Android appok is futnak majd rajta

Publikálva: 2021, június 29 - 09:22
Korábban úgy harangozták be a Windows 10-et, hogy „ez az utolsó Windows verzió”, azóta viszont meggondolta magát a Microsoft, hiszen most bejelentették a vadonatúj Windows 11-et. Nem fogunk minden egyes részletbe belemenni, de van számunkra egy igen érdekes vonása a rendszernek: natívan futtatja majd az Android alkalmazásokat.
A Microsoft bejelentette a Windows 11-et, az Android appok is futnak majd rajta

A Windows 11 egyrészt megújult külsőt kapott, csiszoltak itt-ott rajta, átalakult például a start menü és a widgetek, az élő csempéket pedig megszüntették. Összességében egy modernebb, letisztultabb felületről van szó, de persze akadnak a motorháztető alatt is kisebb-nagyobb változtatások. A frissítések például sokkal kisebbek lesznek, és a háttérben zajlanak majd, nem lesz több idegesítő figyelmeztetés (legalábbis állítólag).

Egy másik érdekes újítás, hogy az Android appok már natívan futnak a Windows 11-en, és ezeket le is tudjuk majd tölteni közvetlenül az Amazon alkalmazásboltjából. Számos olyan app van, például népszerű közösségi szolgáltatások, amiket eddig csak telefonról lehetett elérni, vagy pedig nagyon korlátozott volt a böngészős felületük, az új asztali rendszeren azonban megoldódik ez a probléma, elüthetjük majd például az időt TikTok-videókat nézve a PC-nk vagy a laptopunk előtt is.

Azt egyelőre még nem árulták el, hogy pontosan mikortól lesz elérhető a Windows 11, de jó hír, hogy akik megvásárolták a Windows 10-et, azok ingyen frissíthetnek majd.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: windows
Cookies