Back to top

Miava - DAC 1:2

Publikálva: 2016, október 29 - 22:29
Második idei győzelmét szerezte meg a DAC, ezúttal is idegenben. A Miava korai vezetését követően a kezdőbe került újonc, Kontár egyenlített, majd Štepanovský révén a fordítás is sikerült. László Csaba vezetése alatt szerzett első pontokkal egy hellyel feljebb léptünk a táblázaton.
Miava - DAC 1:2

Az egy héttel ezelőtti felálláshoz képest most két helyen változtatott a pályára lépő játékosok névsorán László Csaba. Ezúttal Šabalát és Ľuptákot hagyta a kispadon, Sarr és a debütáló Kontár Zoltán viszont helyet kaptak a kezdőben. A sípszó előtt a hazai Kolár vette át a szeptember legjobb játékosának járó díjat, s a 4. percben egy pontos átadást követően épp ő fordult le ügyesen védőjéről, és esélyt sem adva Sláviknak a hálóba küldte a labdát – 1:0. Három perccel később viszont már rázhattuk az öklünket örömünkben. Davis balról érkező beadását a felnőtt csapatban bemutatkozó Kontár Zoltán fejelte a hálóba – 1:1. A debütánst teljesen üresen hagyták a védők a kapu előterében, így zavartalanul bólinthatott. A találat 213 percnyi gólcsend után született. Machovec révén ismét előnybe kerülhettek volna a hazaiak, de Slávik hárította a góllal kecsegtető lehetőséget. Nem sokkal később pedig ismét a mi pillanataink következtek. Ljubicic középpályáról érkező labdájával Zsivkovics iramodott meg a jobb szélen, majd a kapu előterébe passzolt, ahol a remek ütemben érkező Štepanovský lőtte ki a bal alsó sarkot – 1:2. A vezető gólunkra az ellenfél már nem tudott válaszolni, így egygólos előnnyel vonultunk az öltözőbe.

A második játékrész elején nem cserélt egyik edző sem. A Miava azonban agresszívabban jött ki az öltözőből, és magához ragadta a kezdeményezést. Sládek és Marček próbálkozott lövéssel. Ordító helyzetet azonban nem sikerült kialakítani Radványi Miklós csapatának. Sok pontatlanság jellemezte a játékot mindkét oldalon, de taktikusan játszottunk, és nem sok esélyt adtunk a hazaiaknak a gólszerzésre. Ha mégis lövéssel tudták befejezni akciójukat, ott volt Slávik kapus, aki több alkalommal is magabiztosan állta útját a kapuba tartó labdának. A 145 fős sárga-kék szurkolótábor végig buzdította a fiúkat, akik láthatóan az eredmény megtartását tartották elsődlegesnek. Próbálkozásaink azért nekünk is voltak, de a döntő pillanatokban hiba csúszott a kivitelezésbe vagy pontatlanok voltak a lövéseink. A meccs vége egészen izgalmasra sikeredett, a 86. percben Kukoľa centerét Kolár fejelte kapura, de nem lett meg az egyenlítés. A 89. percben is izgulhattunk még, ezúttal Marček beadását követően, de ezt is megúsztuk. Ezt követően még egy tizenegyest reklamáltak a fekete-fehérek, de a játékvezető sípja néma maradt, nem követtünk el szabálytalanságot.

A múlt heti vereséget követően ezúttal győzelemnek örülhetett László Csaba és a játékosok. Kitűnő húzásnak bizonyult, hogy az edző a kezdőbe állította az agilisen játszó Kontár Zoltánt, aki góllal hálálta meg a bizalmat. Štepanovský révén pedig megfordítottuk a mérkőzést. Hazahoztuk a három pontot Miaváról, ahol az eddig négy fellépésünk során mindössze egy pontot tudtunk szerezni. Egy hét múlva a legnagyobb riválisunk ellen lépünk pályára, november 6-n a pozsonyi Slovan otthonába látogatunk.

Edzői értékelés:

László Csaba (DAC): „Nagyon sportszerű meccs volt. Az első 15 percben problémáink voltak, látszott, hogy a több vereség után a csapat elvesztette az önbizalmát. Az első gólt nagyon gyorsan bekaptuk, a hazaiak akkor azt gondolták, hogy akár 5 góllal is megnyerhetik a találkozót. Mi azonban visszajöttünk a meccsbe, ezért gratulálok a csapatnak. 1:1 után mi kontroláltuk a játékot. A szünetben elmondtam, milyen játékot várok el, tudtuk, hogy a második félidő elején nagyon agresszív lesz az ellenfél. Szerencsénk volt, hogy nem kaptunk gólt, de a szerencsét is ki kell érdemelni. A legjobb időben jött a győzelem, ami kellett nekünk, mint a friss víz és a friss levegő.”

Radványi Miklós (Miava): „Jól kezdtük a mérkőzést, gyors gót adtunk, utána azonban leálltunk, az ellenfél két gólt is rúgott és megfordította az állást. Nálunk hiányzott az agresszivitás és az emóció. A félidőben felemeltem a hangom, a második játékrész első felében már agresszívabbak voltunk, de még mindig nem voltak igazi helyzeteink. Egyik játékosom sem adott ki magából annyit, amennyit tud. Ez volt az idei leggyengébb hazai teljesítményünk, ezért elnézést kérek a szurkolóktól, és természetesen gratulálok az ellenfélnek.” 

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies