Back to top

Mi változzunk, ne a bolygón változtassunk

Publikálva: 2020, január 21 - 12:14
Érdekes filmek bemutatásával, előadásokkal igyekszenek a látogatók figyelmét felhívni környezetünk szépségeire illetve problémáira az Ekotopfilm - Envirofilm fesztivál szervezői, akik az idén negyedik alkalommal látogattak el városunkba. Ennek jegyében kedden, január 21-án egész napos filmvetítés zajlik a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ mozitermében.
Mi változzunk, ne a bolygón változtassunk

A délelőtti vetítés előtt a szervezők mellett Karaffa Attila, városunk alpolgármestere szólt a gyerekekhez, hiszen Dunaszerdahely számára is az egyik legfontosabb ügy a természetvédelem. Mint mondta, nagy megtiszteltetés a városnak, hogy már negyedik alkalommal fogadhatja ezt a fesztivált, annak pedig kifejezetten örül, hogy a felnőttek mellett a gyerekeket is megszólítják ebben a napjaikban egyre fontosabb témában. „Remélem, ez a fesztivál is hozzájárul ahhoz, hogy felelős gondolkodású felnőttek váljanak a gyerekekből, akiknek fontos a környezetük” - zárta rövid megnyitóját Karaffa Attila.

A délelőtti órákban a város iskolái látogattak el a Junior fesztiválra, hogy a különböző korosztályok számára összeállított rövidfilmeket megtekintve a fiatalok is érezzék, mennyire fontos óvni és védeni környezetünket. A filmvetítések után Dávid Turčáni, méhész tartott előadást a manapság nagyon gyakran emlegetett, létfontosságú rovarokról, a méhekről, azok életéről. Természetesen a közönség is bekapcsolódhatott az előadásba, a fiatal méhész szívesen válaszolt a feltett kérdésekre.

A délutáni órákban, 16.00-tól egészen 21.30-ig öt filmet vetítenek le a fesztivál keretében. Két film levetítése után, 18.00 - 19.00 közt a felnőtteknek is tart előadást Dávid Turčáni. A szervezők információi szerint ezen előadás közben is lesz lehetőség kérdéseket feltenni az előadónak.

A filmvetítés az előadás után is folytatódik, egészen este 21.30-ig.

A délutáni programra örömmel invitálnak a szervezők, a belépés ingyenes.

A fesztivál dunaszerdahelyi programja ITT érhető el.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Címkék: Ekotopfilm
Cookies