Back to top

Mi így készülődtünk az ünnepekre

Publikálva: 2015, december 29 - 20:47
Mozgalmasan teltek a karácsonyi ünnepek előtti napok a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában.
Mi így készülődtünk az ünnepekre

Mozgalmasan teltek a karácsonyi ünnepek előtti napok a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában. Az iskola pedagógusai és diákjai úgy gondolták, hogy idén rendhagyó programokat is szerveznek.
December 21-én, hétfőn a tavalyi jól sikerült rendezvény után idén is megszerveztük a Generációk találkozását. Vendégül láttuk a dunaszerdahelyi Komenský utcai Óvoda egyik csoportját, valamint a keleti lakótelepi idősek otthonából érkezett nyugdíjasokat. Számukra az iskola tanárai és diákjai a Diákönkormányzattal karöltve karácsonyváró programokat szerveztek. A délelőtt nagyon tartalmas volt. A legkisebbek az iskola hotelakadémiásaival mézeskalácsokat díszítettek, bekapcsolódtak a táncba és az énekbe. A hagyományos programok mellett rajz és arcfestés várta a kicsiket. A nyugdíjasok karácsonyi díszeket készítettek, majd régi karácsonyi történeteket idéztek fel. A végén közös karácsonyi dalokkal és a legkisebbek mókás műsorával zárult a program.
Az iskola többi diákjának is programokat szerveztünk – Szakmai nap egy kicsit másképpen címmel. A vendéglátós diákok gasztronapot tartottak Horváth Ramonnal, aki ételkülönlegességek elkészítését mutatta be. A fodrász tanulók különféle újdonságokat tudhattak meg a legújabb frizurákról, illetve a hajápolásról prezentációk és bemutatók formájában, melyet kvíz követett. A cukrász tanulók egy méhész érdekes előadását hallhatták, az autószerelők pedig a győri Audi egyik alkalmazottjának prezentációját tekintették meg. A érdekességeket és az újdonságokat a diákok kvíz formájában dolgozták fel. Az idegenforgalmat tanuló diákoknak a Ciprusról hazatért diáktársaik számoltak be élményeikről, tapasztalataikról, majd ezt követte a „Legyen Ön is idegenvezető!” interaktív játék. A felépítményi osztályok a munkába lépés előtti kötelességeikről tájékozódhattak, illetve állásinterjúkat szimuláltak. A délelőtti program az iskola aulájában karácsonyi vásárral zárult, ahol az érdeklődők a diákok saját termékeit vásárolhatták meg.
December 22-én, kedden az iskola Diákönkormányzata szervezett egy tartalmas karácsonyi programot, melynek keretén belül helyet kapott a tánc, a vers, az ének, illetve a színjátszás is.
A fenti programok megszervezésében nagy szerepük volt a tanároknak és diákoknak egyaránt, akik ünnepi légkört varázsoltak az iskolába.

Vízkeleti László

Ezt már olvasta?

Cookies