Back to top

Meseszép Csallóköz – fotópályázat gyerekeknek

Publikálva: 2021, április 18 - 13:59
Húzd fel a túrabakancsod! Menj a természetbe! Vidd magaddal a fényképezőgéped vagy a mobilod és örökítsd meg a természetet, kapd lencsevégre a növényeket vagy állatokat! Nevezhetsz tájképpel, növény- és állatfotóval.
Meseszép Csallóköz – fotópályázat gyerekeknek

Az alábbi témák közül választhatsz:
• Csallóköz állatvilága
• Csallóköz növényvilága
• Mozgásban a természet
• Minden, ami szép

KI PÁLYÁZHAT?
A pályázaton részt vehetsz, ha elmúltál 6 éves, de még nem töltötted be a 19. évedet. Életkorod alapján az alábbi kategóriákba sorolunk:
I. kategória – az alapiskola alsó tagozatos tanulói
II. kategória – az alapiskola felső tagozatos tanulói
III. kategória – középiskolás diákok

Beszéld meg a szüleiddel, hogy beleegyeznek-e?
A pályázaton való részvétel ingyenes, de elengedhetetlen a szülői beleegyezés, vagyis a Hozzájáruló nyilatkozat kitöltése és elküldése. A pályamű beküldésével úgy tekintjük, hogy a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez, kiállításon, kiadványban, reklámtárgyakon, illetve interneten való megjelenítéshez.

MIRE ÜGYELJ?
• A pályázatra kizárólag Csallóközben készült képek nevezhetőek.
• Egy témában legfeljebb 5 kép nevezhető be a versenybe.
• A kép neve a választott témakör és a teljes név legyen Pl. csallokozallatvilaga_kistamas.
• Minden feltöltött fotóhoz csatolj egy leírást, mely az alábbi információkat tartalmazza: Hol készült? Mit ábrázol? Mire szeretnéd a figyelmet felhívni?
• A beküldött képek optimális felbontása: 1500 × 2000 pixel. A helyes felbontás beállításához kérd szüleid segítségét!
• A fotó központi témája a természet, ne szerepeljenek a képen emberek, ellenkező esetben a kép nem jogosult a pályázatban való részvételre.
• Csak olyan képek nevezhetőek, melyek az élővilágban okozott károk és az élővilág megzavarása nélkül készültek!

BEKÜLDÉSI FELTÉTELEK:
A fotópályázat 2021. május 30-ig tart. A megadott határidőig elküldött képek kerülnek értékelésre.
A fotókat, a kitöltött Nevezési lapot és a Hozzájáruló nyilatkozatot egyszerre küldd el az alábbi e-mail címre: csallokoznaturpark2020 [at] gmail.com. A két nyomtatványt elküldjük e-mailben, amennyiben jelzed nevezési szándékodat. Visszaigazoló üzenetet kapsz majd arról, hogy megkaptuk a fotókat, ebből tudni fogod, hogy sikeresen neveztél!
Az e-mailben beküldött JPG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg az 15 Mb-ot! Ha ennél nagyobb a képek terjedelme, akkor több e-mailben, témák szerint kérjük elküldeni azokat. Becsomagolt és tömörített állományokat nem csomagolunk ki! Óriásleveleket nem fogadunk. Kérünk minden egyes képet egyenként csatolni a beküldendő e-mailhez.

ELBÍRÁLÁS és DÍJAZÁS:
A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el. A meghirdetett témáknak nem megfelelő képeket a zsűri nem értékeli! A legjobb fotókra a Facebook oldalunkon közönségszavazást indítunk, melynek győztesét különdíjjal jutalmazzuk.
Minden résztvevő pályázó digitális emléklapban részesül. Az egyes kategóriák és témák legjobb fotóinak tulajdonosai tárgyi jutalomban részesülnek, melyet postai úton juttatunk el számukra.
A díjazott és kiállításra javasolt fotókból online kiállítás (videó) készül, melyet a nyilvánosság számára is elérhetővé teszünk. A képeket promóciós célokra is felhasználhatjuk, a legjobbnak ítélt képeket pedig a Csallóköz Natúrpark honlapján is megjelenítjük.

KIÉRTESÍTÉS:
A nyerteseket a megadott e-mail címen értesítjük az eredményről. Nevüket és életkorukat közzétesszük a Csallóköz Natúrpark - Natúrpark Žitný ostrov honlapján és Facebook oldalán.
Felmerülő kérdéseidet a fotópályázattal kapcsolatban az alábbi e-mail címre küldheted: csallokoznaturpark2020 [at] gmail.com.

Ragadd meg a csallóközi természet szépségét, hangulatát, színeit és gazdagságát!

Láss és fotózz!

Ezt már olvasta?

Címkék: pályázat