Back to top

Menedzsment találkozó a zöld gondolkodás jegyében Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2024, július 8 - 06:24
A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola kisléptékű, „Zöld gondolkodás fejlesztése a kulináris élvezetek tükrében” címet viselő ERASMUS + pályázatát a nemzeti iroda pozitívan bírálta el és anyagi támogatásban részesítette. A pályázathoz partnerszervezetként a Veszprémi SZC SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola csatlakozott, akivel a koordináló intézmény már nagyon rég baráti viszonyt ápol, több pályázatot is sikeresen megvalósítottak, valamint a külföldi szakmai gyakorlatok menedzselésében is segítik egymást.
Menedzsment találkozó a zöld gondolkodás jegyében Dunaszerdahelyen

A háromnapos szakmai rendezvényt Vida Aranka, a dunaszerdahelyi iskola igazgatója nyitotta meg, aki az iskola fejlesztési tervei mellett az aktuális ERASMUS + pályázatokon kívül bemutatta a korábbi pályázatokat is. Végh Dávid, a Veszprémi SZC SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola igazgatója is üdvözölte a jelenlévőket, majd a két intézmény további együttműködési lehetőségeiről is beszélt a V 4 országaival karöltve. A bevezető gondolatok után következett a pályázat részletes bemutatása és a részfeladatok megtárgyalása, melyet egy színvonalas prezentáció és magyarázat formájában Bartalos Esztertől, a dunaszerdahelyi iskola tanárától, az ERASMUS + csapat aktív tagjától hallhattak a résztvevők.

A találkozó fő témája a Zero Waste konyha. A koordinátor és a partnerszervezet részletesen megbeszélte a pályázat egyes aktivitásainak folyamatát, beleértve az alapanyagok beszerzését, a hulladék minimalizálását célzó technikákat és a fenntartható konyhai gyakorlatok bevezetését. A megbeszélés során kiemelték a Zero Waste konyha fontosságát az élelmiszeriparban, valamint a legjobb gyakorlatokat és innovatív megoldásokat osztották meg egymással a résztvevők.

A későbbiekben a találkozó kulturális programokkal folytatódott, a kis csapat ellátogatott a Csallóközi Múzeumba, megtekintette Vöröskő várát, valamint a jókai vízimalmot.

Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Vízkeleti László
fotó: Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola

Ezt már olvasta?

Cookies