Back to top

Meleg, hőség és zivatarok

Publikálva: 2022, május 30 - 08:17
A hűvösebb vasárnap után egyre melegszik a levegő a héten, a hétvégére már 30 közeli hőség várható – és zivatarok.
Meleg, hőség és zivatarok

Szinte ugrásszerűen melegszik a héten a levegő, míg hétfőn csupán 20 fok közelébe emelkedik a nappali hőmérséklet, péntekre már a 30 fokot ostromolja a hőmérő higanyszála. Ha valóban beigazolódik a meteorológusok jóslata, csütörtöktől kánikulai hőség szakad a nyakunkba.

Az éjszakák is egyre melegebbnek ígérkeznek, 10 fok alól indulva 15, sőt hétvégére csupán 17 fok környékére esik vissza az éjszakai hőmérséklet.

Nem lesz zavartalan a napsütés a héten. A hét első részében csak időnként bújik felhők mögé a nap, de péntektől intenzív felhősödés várható. A felhők pedig úgy tűnik, csapadékot is hoznak. A középtávú előrejelzés szerint már szerdán is van esély némi esőre, a hétvégén viszont szinte biztos, hogy kapunk az égi áldásból. Hogy mennyire lesz áldásos a hétvégi csapadék, abban minden bizonnyal jelentős szerepet játszik a péntektől esélyes zivatarveszély. A kánikulát okozó, délnyugat felől tóduló meleg levegő ugyanis valószínűleg találkozik a nyugat felől érkező hideggel – ez pedig nem túl nyugodt égi tevékenységet jósol.

A hőség, az esetleges zivatarok, záporok ellenére is kívánunk szép hetet kedves olvasóinknak. :)

SHMÚ, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies