Back to top

A megyei önkormányzat a megyei kórházak igazgatóival tárgyalt

Publikálva: 2020, augusztus 20 - 13:51
Jozef Viskupič, a Nagyszombat Megyei Önkormányzat elnöke és a megyei kórházak igazgatói a szerdai találkozójukon a járványhelyzet aktuális alakulásáról és az első hullám idején szerzett tapasztalataikról tárgyaltak.
A megyei önkormányzat a megyei kórházak igazgatóival tárgyalt

A dunaszerdahelyi, galántai, pöstyéni, nagyszombati  és szakolcai  kórház igazgatói és a Mentőszolgálat megyei operációs központjának képviselői abban állapodtak meg, hogy javítani fogják azoknak a betegeknek az elosztási menedzsmentjét, akik esetében fennáll a koronavírus-fertőzés gyanúja.

„Annak ellenére, hogy nem Nagyszombat megye tartja fenn a kórházakat, a megye folyamatosan kapcsolatban van ezek igazgatóival. Nem akarjuk, hogy olyan helyzet álljon elő, hogy a kórházak nem vizsgálják ki a betegeket, és egyik helyről a másikra küldözgetik őket” – közölte a megyeelnök.

A kórházak képviselői szerint a mobil mintavételi helyek működésének hatékonyabbá tételére lenne szükség, ezenkívül a biztosítóknak reálisabb összeget kellene fizetnie a mintavételért, mert a jelenlegi összeg nem fedezi a teljes költséget, amely a személyzet és a védőfelszerelés biztosítását is magában foglalja.

„Az egyeztetésből kiderült: fokozott figyelemmel kísérjük a járványügyi helyzet alakulását. Jelenleg azt tudom mondani, hogy fel vagyunk készülve egy esetleges második hullámra” – tájékoztatott Viskupič.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies