Back to top

A megye bemutatta oltási stratégiáját

Publikálva: 2021, március 18 - 19:28
Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke tegnap a járási székhelyek polgármestereinek bemutatta a megye oltási stratégiáját.
A megye bemutatta oltási stratégiáját

Tájékoztatta őket az oltás eddigi és tervezett lefolyásáról a megyében, amely négy szakaszra osztható: bevezető, tömeges oltási, leszálló ágú és egyéni.

A megye elsődleges célja valamennyi érdeklődő beoltása a lehető legrövidebb időn belül, miközben az oltást tartja a járvány okozta bezártságból kivezető egyetlen járható útnak.

A polgármesterekkel előzetes megegyezés született a második fázis alatti együttműködésről. Ebben - a második oltásoknál is - szeretnék megtartani az első oltásoknál kialakult tempót, ami a nagykapacitású, tömeges oltásra alkalmas megyei oltóközpontok oltási kapacitásának megkétszereződését is jelentheti.

A polgármesterek együttműködést ígértek pl. az oltás logisztikai hátterének biztosításához, a közvélemény tájékoztatásához és az egészségügyi személyzet megszervezéséhez

Egyúttal nagyra értékelték, hogy a megye több régióban is megszervezte az oltást és hogy további városokban tervezi nagykapacitású oltóközpontok megnyitását. 

Nagyszombati Kerületi Önkormányzat- FB

Ezt már olvasta?

Cookies