Back to top

Megvan a DAC új támadója!

Publikálva: 2019, január 25 - 21:39
A Nyitra korábbi támadója hároméves szerződést kötött a DAC-cal, és ma este már csatlakozott is az új csapattársaihoz.
Megvan a DAC új támadója!

Új erősítést fogadhatunk a fedélzeten - Abdulrahman Taiwo mától a DAC játékosa. Klubunk megállapodott a 20 éves nigériai támadóval, aki három évre szóló szerződést írt alá.

Az abujai Abees Academy és a nigériai U23-as válogatott korábbi játékosa a törökországi összpontosítás helyszínén, Belekben csatlakozik a sárga-kékekhez.

Taiwo (szül. 1998. augusztus 5-én) tagja volt hazája bővebb olimpiai keretének a 2016-os riói olimpia előtt. Ugyan a tornára végül nem utazott, de felkeltette a török Bursaspor érdeklődését, és 2017 tavaszán az ottani U19-es ificsapatban szerepelt. Ezt követően került a Zbrojovka Brnóhoz, majd tavaly a Nyitra játékosa lett.

Ősszel pályára lépett mind a 18 bajnoki fordulóban, három gólt és két gólpasszt jegyzett. A Slovnaft Cup sorozatban két meccsen két gól volt a mérlege. Gólveszélyes, jó helyezkedésével és gyorsaságával hívta fel magára a figyelmet. A középcsatár posztja mellett szélsőként is bevethető. A nyitrai szurkolók az év játékosának választották.

Taiwo egyébként ebben az idényben már szerzett gólt a DAC javára. Az augusztusi Nyitra-DAC (2:3) bajnoki után a játékvezetők épp őneki írták be öngólként a döntő találatunkat. Így tehát Taiwo lehet klubunk történelmében az első, aki egy szezon során gólt lő csapatunk javára ellenfélként és DAC-játékosként is.

„Taiwo az ősz során megmutatta erejét és képességeit. Ismeri a bajnokságot és megvan az adottsága ahhoz, hogy egyből a csapatunk segítségére váljék. Sok sikert és rengeteg szép pillanatot kívánok neki a DAC mezében,” nyilatkozta Jan Van Daele, klubunk sportigazgatója.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?