Jelenlegi hely

Megvan az első "tavaszi" győzelem

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, március 11 - 19:53 | Sport
A bajnokság második felét három nehéz meccsen vereséggel kezdő dunaszerdahelyi lányoknak hazai pályán vasárnap sikerült a javítás.
Megvan az első "tavaszi" győzelem

A nagysurányiak ellen amúgy is szerettek volna visszavágni, mert idegenben a 4.fordulóban öt gólos vereséget szenvedtek. A sárga-kékek nem kezdték jól a mérkőzést, a harmadik perc végén 3:1-re vesztettek, de gyorsan kiegyenlítettek, s a félidő második felében már ők voltak előnyben, s végül 12:10-es állás mellett mentek szünetre az I.ligás csapatok.

A második játékrészben a kiváló hazai közönség által buzdított dunaszerdahelyiek több mint 12 percig nem kaptak gólt, miközben a vendégek többször is kiállítatták magukat, így a 43.percben már 17:10 volt az állás, s itt már érezni lehetett, eldőlt a találkozó. A nagysurányiak már öt gólnál közelebb nem tudtak kerülni a csallóköziekhez, de volt a különbség 8 gól is, és végül 24:18-as hazai siker született. A sárga-kékek legjobb góllövői a 7 gólig jutó Bugár Cintia és az ötgólos Nagy Orsolya voltak.

Ezzel a dunaszerdahelyiek 15.forduló után 18 ponttal a hatodik helyen állnak a tabellán, mögöttük a hetedik már 6 pontos lemaradásban van, miközben a negyedik helytől csak egyetlen pont válassza el csapatunkat. A következő fordulóra csak húsvét után, április 7-én kerül sor, akkor Stomfán, a helyi Tatran lesz a lányaink ellenfele, akik két meccsel kevesebbet játszva nyolcadikak a táblázaton, s Dunaszerdahelyen csak két góllal kaptak ki.

VSK Dunaszerdahely - HKM Šurany 24-18 (12:10)