Back to top

Megváltozik a YouTube-on a felbontás beállítása

Publikálva: 2021, április 27 - 10:28
A Google úgy döntött, hogy megkavarja kicsit a már jól megszokott felbontásválasztót a YouTube-alkalmazásban, aminek sokan nem örülnek. Mi még nem találkoztunk az új verzióval, de már megkezdték az éles bevezetést, így bárkinél felbukkanhat a közeljövőben.
Megváltozik a YouTube-on a felbontás beállítása

Eddig ugyebár a Minőség opcióra kattintva bejöttek a konkrét elérhető felbontások (480p, 720p, 1080p, stb.), illetve volt egy Automatikus mód, ami a hálózat sebességéhez igazította a lejátszást.

Ez egy egyszerű és logikus beállítás, a Google azonban teljesen átalakította. A frissítés után négy lehetőség lesz:

  • Automatikus
  • Jobb képminőség
  • Adatforgalom-csökkentő
  • Haladó beállítások

Az első eddig is elérhető volt, a második értelemszerűen a jobb minőséget jelenti, a harmadik pedig a gyengébbet, legalábbis ezt gondolhatnánk. A beszámolók alapján azonban ezek nem úgy működnek, ahogy várnánk, sok esetben mindhárommal ugyanazt a felbontást kapjuk. (A GSMArena cikke szerint náluk mindhárom beállítással 720p-ben ment a lejátszás, pedig a videó magasabb és alacsonyabb felbontásban is elérhető volt.)

A Haladó beállítások részbe dugta el a Google a tényleges felbontásokat, vagyis ezek nem tűntek el, csak nehezebb lesz elérni őket. Amit viszont sokan kifogásoltak, hogy ezentúl csak az adott videóra lesz érvényes a beállított felbontás, mindig manuálisan meg kell változtatnunk, ha a program által ajánlottól eltérő minőséget szeretnénk. Van ugyan egy opció, ahol az alapértelmezett minőséget lehet megadni, de itt nem szerepelnek a konkrét felbontások, csak a már említett három lehetőség (Automatikus, Jobb képminőség és Adatforgalom-csökentő).

Sokaknak nem tetszik az új verzió, de sajnos a Google szerver oldalról élesíti, vagyis hiába nem frissíted a YouTube appot, akkor is meg fog változni (Androidon és iOS-en is).

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: youtube
Cookies