Back to top

Megújult külsővel és jobb minőségben érhető el a DSTV adása

Publikálva: 2021, október 11 - 12:21
A Dunaszerdahelyi Városi Televízió 1997-ben kezdte meg működését. 24 éve hetente beszámol a város mindennapjairól, elsősorban társadalmi, kulturális és sporteseményeiről. A televízió a több mint két évtizedes működése alatt folyamatos átalakuláson ment keresztül, most azonban műszaki szempontból egy fontos mérföldkőhöz érkezett.
Megújult külsővel és jobb minőségben érhető el a DSTV adása

„Mivel idén októberben lejár a 12 évre kiadott műsorszórási engedélyünk, ezért a Perfects Rt. nevében kellő időben, még júniusban kérvényeztük az új engedély jóváhagyását, ezúttal az analóg helyett már digitális sugárzásra. Az illetékes tanács megvizsgálta a beadványunkat, és miután mindent rendben talált, szeptember elején döntött arról, hogy a kontinuitást megőrizve folytatódhat a DSTV közszolgálati tevékenysége. Kedves nézőinknek örömmel mondhatjuk el, hogy a kábelhálózaton történő digitális műsorelosztásnak köszönhetően a 21. századikövetelményeknek megfelelően ezentúl jobb kép- és hangminőséget tudunk garantálni. Bízunk benne, hogy ehhez a minőséghez jó hírek és pozitív információk is társulnak majd” – mondta el A.Szabó László alpolgármester, aki a városi médiát működtető Perfects Rt. elnöke is egyben.

Rajkovics Péter igazgató kiemelte, az elmúlt időszakban előbb a városi lap, majd a dunaszerdahelyi.sk portál is új külsőt kapot, a Dunaszerdahelyi Városi Televízió megújulása viszont jóval több szintet érintő kihívás volt. „Az igazgatói tevékenységem során kiemelt szerepet kap a televízió belső és külső megújulása, s örülök annak, hogy aki ma belép a szerkesztőségünkbe az láthatja a modernizáció egyik részét, most pedig már a több ezer nézőink is hétről hétre tapasztalhatja a változást. A folyamat viszont ezzel nem zárult le, még néhány fontos lépés hátra van, amelyet az egyre növekvő közönségünk is nyomon követhet a lineráis tévézés során a kábelszolgáltatóknak köszönhetően, de akár az online felületeinken is. Ez utóbbi területen is egyre több helyen szeretnénk elérhetővé tenni adásunkat, hogy a fiatalabb generációt is nagyobb százalékban érjük el. Egyúttal szeretném megköszönni kollégáimnak a türelmet és a segítséget a megújulás során, Katona Tamásnak a grafikai háttérmunkát, Csinto Lászlónak és a KRILAD-nak pedig a stúdió, valamint a szerkesztőség asztalosmunkáinak megvalósítását. Csapatmunka volt, sok-sok szereplővel, s ha nem is tudok mindenkit külön kiemelni, köszönet illeti őket, hogy velünk együtt dolgoztak a közös cél érdekében.”

A digitális átállás érinti az egyes kábelszolgáltatóknál előfizető ügyfeleket. Az analóg adás megszűnésével a csatornák között újra meg kell keresni és beállítani a DSTV-t. A UPC esetében a menüben a DSTV csatornát a digitális adások között a Regionálna TV 1 adó néven kell keresni. A Slovanetnél előfizetőknek a set top box-ban a DSTV-t kell keresniük és beállítaniuk.

A műszaki beruházás mellett, ahogy az igazgató utalt, a szerkesztőség is megújult, javítva és modernebbé téve a munkakörülményeket. A televízióstúdiója szintén átalakult.

„A Dunaszerdahelyi Városi Televízió szerkesztőségének felújítása két évvel ezelőtt kezdődött. A fejlesztés következő állomása most a stúdió díszletének a modernizációja. A televízió jövőre lesz 25 éves. Ennek az ünnepi jubileumnak a jegyében fokozatosan megújul az arculata. Egy új, beszélgetős, közéleti témákat boncolgatóműsorral is jelentkezünk majd, egyelőre az interneten. A fiatalok felé is szeretnénk nyitni. Lehetőséget biztosítunk majd számukra, hogy bejöjjenek, megnézzék a stúdiót, illetve a műsor felvételét” – fogalmazott Bíró Éva, a DSTV főszerkesztője.

Ezt már olvasta?

Címkék: DSTV